De smalle weg naar het verre noorden-   eReader eBook

Richard Flanagan • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De smalle weg naar het verre noorden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Richard Flanagan schreef een meesterwerk over de gruwel van de oorlog en de onmogelijkheid van de liefde Augustus, 1943. In een uitzichtloos Japans krijgsgevangenenkamp aan de Birma-Siam Dodenspoorlijn wordt de Australische legerarts Dorrigo Evans achtervolgd door een vroegere liefdesaffaire met Amy, de jonge vrouw van zijn oom.

Terwijl hij knokt om zijn manschappen van uithongering, cholera en andere wreedheden te redden, krijgt hij een brief die zijn leven voor altijd zal veranderen.De smalle weg naar het verre noorden is een gruwelijk mooi coming-of-ageverhaal, niet alleen over de onmenselijkheden en de verschrikkingen van de oorlog, maar ook over de liefde in al haar vormen. Het is het relaas van een oorlogsheld die hunkert naar passie en erkenning, alleen maar om erachter te komen wat hij verloren heeft.

Dit boek in de pers

Een schrijver op de toppen van zijn kunnen. Flanagan laat de lezer afdalen in de ziel van zijn personages en schetst trefzekere en dikwijls schrijnende portretten van mensen die op de rand van leven en dood een weg zoeken tussen kameraadschap en de eigen overleving. Geheel terecht bekroond met de Man Booker Prize.  
De Volkskrant  

Een verpletterend boek rond een gruwelijke episode uit de Tweede Wereldoorlog. (..) Ongeveer alles aan die pagina's getuigt van een overrompelend meesterschap. (..) Een schitterend epos over gewone mannen die tussen de tandwielen van de oorlogswaanzin werden vermalen.  
Het Parool  

Flanagan contrasteert horror en liefde op een manier die de lezer ademloos achterlaat. 'De smalle weg naar het verre noorden' toont Flanagan op z'n best.  
The Guardian  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Tweede Wereldoorlog
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Richard Flanagan
UitgeverijDe Bezige Bij Antwerpen
Vertaler(s)Ankie Blommesteijn
ISBN9789460423741
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's425
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte892 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten