De sneeuwkimono-   eReader eBook

Mark Henshaw • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De sneeuwkimono is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Soms gebeurt er iets in je leven waarna je nooit meer dezelfde wordt. En onvermijdelijk,áls het gebeurt, is dat plotseling, zonder waarschuwing vooraf.’ Auguste Jovert is een gepensioneerde politie-inspecteur in Parijs, die onverwacht bezoek krijgt van zijn buurman Tadashi Omura, een Japanse professor. In lange avondsessies vertelt Omura zijn verhaal: over Fumiko, die hij opvoedde als zijn dochter, en over de vriend uit zijn studententijd, Katsuo Ikeda. Een hoogst intelligente, gekwelde geest, en een meesteroplichter wiens omgeving vaak pas heel laat ontdekt dat hij ze in vele opzichten bedriegt en gebruikt. Bijvoorbeeld Sachiko, Fumiko’s moeder. Kort voor het eerste bezoek van Tadashi ontvangt Jovert een brief uit Algerije van een vrouw die beweert zijn dochter te zijn. Het zijn Omura’s mijmeringen die Jovert ertoe aanzetten terug te keren naar Algiers om duidelijkheid te krijgen over wie en wat hij daar heeft achtergelaten.

Dit boek in de pers

Als een Japanse puzzel bouwt elk hoofdstuk voort op het vorige […] Henshaws vermogen om zo'n culturele en esthetische diversiteit te combineren in zijn fictie is niet alleen een voorbeeld van wat een periode van toegewijde studie vermag, maar een kenmerk van zijn talent als schrijver.  
The Guardian  

Een voortreffelijk geschreven puzel.  
AUSTRALIAN WOMEN'S WEEKLY  

Deze Engelstalige herschepping van een Japanse roman in vertaling is geen nabootsing: ik weet niet wat het is. Maar het resultaat is ongelofelijk mooi.  
THE ASIAN BOOK REVIEW  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over identiteit
  • romans over het verleden

Details:

Auteur(s)Mark Henshaw
IllustratorKees Mollema
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025448011
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's200
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2193 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten