De spion-   eReader eBook

Paulo Coelho • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De spion is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De van oorsprong Friese Mata Hari (1876-1917) was de meest begeerde vrouw van haar tijd: een beroemde exotische danseres die omging met grootheden, in de grote Europese en Amerikaanse steden in de theaters stond en het publiek schokte en vervoerde met haar erotisch geladen optredens. In De spion gebruikt Paulo Coelho zijn verbeeldingskracht om het even glamoureuze als tragische leven van Mata Hari te herscheppen. Haar moeilijke jeugd, haar ongelukkige huwelijk dat haar naar Nederlands-Indië voerde, de trieste lotgevallen van haar kinderen, haar komeetachtige opkomst als danseres, haar intieme omgang met hooggeplaatste militairen en politici die haar uiteindelijk op een beschuldiging van spionage en hoogverraad kwam te staan. Dit is het verhaal van een vrouw die de moed had zichzelf te bevrijden van het moralisme en het bekrompen burgerfatsoen van de vroege twintigste eeuw.

Reviews & recensies

Mata Hari choqueert en fascineert. Alleen daarom al wil je haar beter leren kennen.

Coelho reconstrueert in 'De Spion' het leven van Mata Hari aan de hand van twee brieven. De eerste is van haar zelf en gericht aan haar dochter. In deze lange brief blikt ze terug op haar leven en de keuzes die ze maakte, vaak de foute. De mannen die ze in haar hart sloot maar die haar lieten vallen en gebruikten. Haar rol van femme fatale die haar veel verdriet bracht. Het is vooral dat laatste dat doorschemert: Mata Hari was een tragische heldin. Ze werd gebruikt om te spioneren en dat zou ze uiteindelijk met de dood bekopen. In een tweede brief antwoordt haar advocaat. Hij schetst het grotere verhaal waarin Mata terechtgekomen was en legt uit hoezeer hij geprobeerd heeft haar te redden van het vuurpeloton waartoe ze veroordeeld is. 'De Spion' is geen typische Coelho vol wijze inzichten en inspirerende quotes - het genre waarvoor hij sinds 'De Alchimist' het meest gekend is. Maar dat doet geen afbreuk aan zijn roman, integendeel. Hij schetst een boeiend portret van een vrouw die een vrij leven wilde leiden in een tijd waarin dat onmogelijk was. Mata Hari choqueert en fascineert, ze trekt aan en stoot af. En alleen al daarom loont het de moeite om haar beter te leren kennen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over het leven van vrouwen
  • Latino-literatuur

Details:

Auteur(s)Paulo Coelho
UitgeverijDe Arbeiderspers
Vertaler(s)Piet Janssen
ISBN9789029511353
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's135
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1404 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten