De spion-   eReader eBook

Paulo Coelho • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De spion is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De fan oarsprong Fryske Mata Hari (1876-1917) wie de meast begearde frou fan har tiid: in ferneamde eksoatyske dûnseresse dy’t omgong hie mei grutheden en it publyk skokte en yn ferfiering brocht mei har eroatysk laden optredens. Yn De spion brûkt Paulo Coelho syn ferbyldingskrêft om it like gloarjerike as tragyske libben fan Mata Hari op ’en nij te skeppen. Har drege jeugd, har ûngelokkige houlik dat har yn Nederlânsk-Ynje brocht, de tryste wederwarichheden fan har bern, har komeeteftige opkomst as dûnseres, har yntime omgong mei heechpleatste militêren en politisy dy’t har úteinlik op in beskuldiging fan spionaazje en heechferried kaam te stean. It is it ferhaal fan in frou dy’t de moed hie om harsels te befrijen fan it moralisme en it bekrompen boargerfatsoen fan it begjin fan de tweintichste iuw.

Reviews & recensies

Mata Hari choqueert en fascineert. Alleen daarom al wil je haar beter leren kennen.

Coelho reconstrueert in 'De Spion' het leven van Mata Hari aan de hand van twee brieven. De eerste is van haar zelf en gericht aan haar dochter. In deze lange brief blikt ze terug op haar leven en de keuzes die ze maakte, vaak de foute. De mannen die ze in haar hart sloot maar die haar lieten vallen en gebruikten. Haar rol van femme fatale die haar veel verdriet bracht. Het is vooral dat laatste dat doorschemert: Mata Hari was een tragische heldin. Ze werd gebruikt om te spioneren en dat zou ze uiteindelijk met de dood bekopen. In een tweede brief antwoordt haar advocaat. Hij schetst het grotere verhaal waarin Mata terechtgekomen was en legt uit hoezeer hij geprobeerd heeft haar te redden van het vuurpeloton waartoe ze veroordeeld is. 'De Spion' is geen typische Coelho vol wijze inzichten en inspirerende quotes - het genre waarvoor hij sinds 'De Alchimist' het meest gekend is. Maar dat doet geen afbreuk aan zijn roman, integendeel. Hij schetst een boeiend portret van een vrouw die een vrij leven wilde leiden in een tijd waarin dat onmogelijk was. Mata Hari choqueert en fascineert, ze trekt aan en stoot af. En alleen al daarom loont het de moeite om haar beter te leren kennen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Paulo Coelho
UitgeverijDe Arbeiderspers
Vertaler(s)Jantsje Post
ISBN9789029511438
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's137
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1337 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten