De Stad-   eReader eBook

Stella Gemmell • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De Stad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Stella Gemmell, De Stad

`Dit is een verbluffend boek, des te meer omdat het een debuut is.' James Barclay

Stella Gemmell schreef met De Stad een heroïsche en vooral epische fantasy-roman waarvoor de fans van haar man, de in 2006 overleden fantasy-legende David Gemmell, vergeefs naar superlatieven zullen zoeken.

Dit is het verhaal van De Stad, oneindig groot, zo lijkt het, want door de eeuwen heen werden de ongenaakbare muren door nieuwe generaties naar alle windstreken steeds verder verplaatst. Zo slokte De Stad hele nederzettingen, dorpen, wouden en zelfs bergen op.

Dit is ook het verhaal van de jonge Elija en zijn piepjonge zusje Emly, `lichter dan een goed zwaard, die in de uitgestrekte catacomben van De Stad, ergens in de buurt van de Zwelgpoort en de Zaal van de Wachters, van elkaar worden gescheiden door een onderaardse vloedgolf.

En dit is het verhaal van de enige man die geacht wordt een eind te kunnen maken aan de slachtingen van de keizer, die door weinigen ooit in levenden lijve is gezien en over wie zelfs wordt gefluisterd dat hij niet langer menselijk is. Deze mogelijke redder werd in de bovenwereld ooit aangesproken als Shuskara.
Ooit was hij de belangrijkste generaal van de keizer, een veteraan uit vele oorlogen.
Nu staat hij te boek als gestorven. Wie is hij? Waar is hij gebleven? En leeft hij nog wel...

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Schitterend geschreven: een epische setting met epische karakters

Als de achternaam Gemmell je bekend voorkomt, dan kan dat kloppen: Stella is de vrouw van fantasy-legende David Gemmell. En ik kan niet anders zeggen dan dat zij de doorgegeven fakkel met verve brandend houdt! De Stad doet, vind ik, eigenlijk niet onder voor Robert Jordan, Steven Erikson en zelfs (durf ik het te zeggen?) J.R.R. Tolkien en George R.R. Martin. Het plot draait om het leven in de gruwelijke, brute Stad en de jacht op zijn onsterfelijke keizer. Oud-generaal Sushkara wordt bijgestaan door heel veel interessante personages, die allemaal een beetje bijdragen aan het beeld van de Stad. De Stad zelf is wat mij betreft het echt hoofdpersonage van het verhaal. Ik ben weg van Gemmells schrijfstijl en van haar gedetailleerde wereld! Een machtige aanrader voor de liefhebber van grootse, epische fantasy!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Stella Gemmell
UitgeverijLuitingh Fantasy
Vertaler(s)Carla Hazewindus, Ellis Post Uiterweer
ISBN9789024560004
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's568
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1499 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten