De stille zonde-   eReader eBook

Lieneke Dijkzeul • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

De stille zonde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tijdens een schoolreünie wordt op de herentoiletten het lijk gevonden van Eric Janson, een 58-jarige docent Engels. Hij blijkt te zijn vermoord. Inspecteur Paul Vegter en zijn jonge assistente Renée hebben weinig aanknopingspunten. Een van de verdachten is David Bomer, een arrogante dertiger die kort daarvoor zijn zwangere vriendin heeft verlaten. Het is raadselachtig waarom hij na de dramatische avond uitgerekend een relatie begint met Eva Stotijn, alleenstaande moeder van een dochtertje van vier en net als David oud-leerling van de school. Eva's leven lijkt met de komst van David eindelijk een gunstige wending te nemen. Maar spoedig blijkt dat hij met Eva speelt en haar gaandeweg in een wurggreep krijgt. Eva ziet nog maar één uitweg.

De stille zonde is een verrassende, ontroerende en bij vlagen poëtische thriller over intimidatie, chantage en machtsmisbruik. Een verhaal dat laat zien dat er recht bestaat buiten de wet.

Lieneke Dijkzeul (1950) schreef meer dan vijftig kinderboeken, waarvan een aantal werd genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Haar laatste boek, Aan de bal, werd bekroond met een Vlag en Wimpel en de Glazen Globe, toegekend door het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap. Dijkzeul schrijft ook scenario's en liedjes voor tv-programma's.

Dit boek in de pers

Dijkzeuls professionalisme is een verademing. De volwassen blik en het stilistisch vermogen van Dijkzeul houden de grote belofte in van een sociaalrealistische thrillerreeks van eigen bodem.  
NRC  

Soepel lopend verhaal met prettige realistische personages.  
De Volkskrant  

Een voortreffelijk misdaaddebuut. Dijkzeul belooft veel goeds voor de toekomst.  
Dagblad De Limburger  

Over het fenomeen literaire thriller valt veel te zeggen. Maar nergens lees je wat een spannende roman nu tot een literaire thriller maakt. Wellicht dat De stille zonde, het thrillerdebuut van kinderboekenschrijfster Lieneke Dijkzeul, straks als standaard beschouwd gaat worden. Want ze paart in deze mooie roman spanning aan geraffineerd uitgewerkte personages en een ragfijne stijl. De lezer die prijs stelt op een in mooie beelden opgediend verhaal waarin elke cliché wordt gemeden, kan zijn hart ophalen in De stille zonde.’  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  

Een debuut dat staat als een huis.  
VN THRILLERGIDS  

Details:

Auteur(s)Lieneke Dijkzeul
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789041414793
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's264
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte335 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SeriePaul Vegter
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten