De straat-   eReader eBook

Robert Kershaw • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De straat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De straat vertelt het huiveringwekkende verhaal van de Slag om Arnhem vanuit het unieke perspectief van de Utrechtseweg. Tijdens operatie Market-Garden voor Nederland een van de belangrijkste operaties uit de Tweede Wereldoorlog sloeg een golf van verwoesting over de zeven kilometer lange straatweg die het Arnhemse station met Oosterbeek verbindt. Hoewel Oosterbeek op 17 september 1944 bevrijd leek, hernamen de Duitsers zich en drongen zij de geallieerden terug langs de Utrechtseweg. Met veel gevoel voor detail en menselijke emotie beschrijft Robert Kershaw de bloedige gevechten, niet alleen door de ogen van de ontzette bewoners, maar ook door die van de Engelse, Poolse en Duitse soldaten, die huis voor huis, steen voor steen streden om het strategisch zo belangrijke Arnhem. De straat laat op beklemmende wijze de absolute chaos van die dagen zien waarin soldaten en burgers geen idee meer hadden van wat zich op een steenworp afstand afspeelde. De auteur schetst een onvergetelijk beeld van een gemeenschap die na de aanvankelijke blijdschap om de bevrijding via shock en afgrijzen in wanhoop verviel, toen ze begrepen dat hun levens onomkeerbaar waren geruïneerd door de vuurzee die was losgebarsten.

Reviews & recensies

De slag om Arnhem beschreven als nooit tevoren

De Tweede Wereldoorlog wordt zelfs nu, 70 jaar na de bevrijding, nog steeds volop beschreven en onderzocht. Er is nog altijd veel aandacht voor beroemde veldslagen, gevechten en operaties. Ook het kleine Nederland bleef militair gezien niet onbebloed. Robert Kershaw beschrijft op innemende wijze de slag om Arnhem. Op 17 september sloegen de Duitsers genadeloos toe en hernamen zij een deel van Oosterbeek. Daar, met als grens de Utrechtseweg, vochten Engelse, Poolse en Duitse soldaten dagenlang een hopeloos gevecht, met vele verwoeste Arnhemse gebouwen - en levens - tot gevolg. Deze slag wordt klein verteld met volop ruimte voor details. Dat maakt dat deze geschiedschrijving onder je huid kruipt. De straat is het gruwelijke, onvergetelijke verhaal van een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis. Kershaw beschrijft deze gebeurtenis met verve en groot respect.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Slag om Arnhem
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Robert Kershaw
UitgeverijBalans, Uitgeverij
Vertaler(s)Han Meyer
ISBN9789460039249
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's375
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1923 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten