De Thibaults / Deel 1-   eReader eBook

Rogier Martin Du Gard • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

De Thibaults / Deel 1 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1922 verscheen in Frankrijk het eerste deel van Roger Martin du Gards meesterwerk Les Thibault. Deze grote romancyclus beschrijft aan de hand van het leven van twee broers de sociale en morele ontwikkeling van de Franse bourgeoisie tijdens de belle époque. In 1937 ontving Martin du Gard voor dit werk de Nobelprijs voor Literatuur. Honderd jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog verschijnt voor het eerst de volledige Nederlandse vertaling in twee delen, een monumentaal werk dat een groot lezerspubliek verdient.De broers Antoine en Jacques groeien op in Parijs in de roerige jaren na de eeuwwisseling, in een katholiek bourgeoisgezin met een dominante vader, Oscar Thibault. Antoine, de oudste, is een bevlogen arts en wetenschapper die opgaat in zijn werk en een keurig uitgestippelde weg lijkt te volgen. Zijn jongere broer Jacques is rebels en opvliegend en droomt ervan schrijver te worden. De ontdekking van Het grijze schrift waarin hij onder de les met zijn vriend Daniel de Fontanin zielenroerselen uitwisselt, leidt ertoe dat hij naar een verbeteringsgesticht wordt gestuurd.Jaren later weet Antoine zijn broer die lange tijd onvindbaar was, over te halen weer naar Parijs te komen. Antoine besluit de doodsstrijd van hun vader, die afschuwelijk lijdt, te verkorten met een injectie. Na de begrafenis vindt hij in het bureau een aantal papieren waaruit blijkt dat zijn vader, onvermoed, een heel verborgen leven had.Als de oorlog uitbreekt aanvaardt Antoine zijn burgerplicht en vertrekt naar het front. Jacques schaart zich aan de zijde van de revolutionair socialisten. Ontgoocheld dat zij de oorlog niet hebben kunnen verhinderen, besluit Jacques tot een roekeloze daad met verstrekkende gevolgen.De Thibaults is sprankelend en meeslepend. Het lot van de familie Thibault wordt weergaloos uitgewerkt tegen de achtergrond van de naderende Eerste Wereldoorlog.

Dit boek in de pers

Pageturner met grote psychologische diepgang.  
NRC  

Alleen een roman kan het ongrijpbare individuele vatten en inzichtelijk maken, en dat is precies wat De Thibaults zijn kracht geeft.  
De Volkskrant  

Alles is mooi aan deze roman: het ongehoord rijke verhaal, de discrete vertelstijl, de schitterende vertaling.  
Trouw  

Een combinatie van melodrama en inzicht in de menselijke natuur, dat vind je nog bij De Thibaults, het familiedrama van een vergeten Nobelprijswinnaar.  
Vrij Nederland  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Wereldliteratuur eindelijk in het Nederlands vertaald!

De Thibaults werd in 1922 geschreven, en ontving in 1937 de Nobelprijs voor de Literatuur. Echter nu pas verschijnt dit meesterwerk uit de Franse literatuur in het Nederlands. Het verhaal blijft nog altijd relevant en treffend. Antoine en Jacques zijn broers, maar verschillen enorm van elkaar. De jonge Jacques aspireert schrijver te worden en ziet zichzelf door aanstootgevende aantekeningen in zijn schrift al op jonge leeftijd naar een verbeteringsgesticht gestuurd. Antoine is en blijft een brave student. Jaren later, als hun vader op sterven ligt, komen de broers weer bij elkaar. Ook nu weer kiezen de broers een totaal verschillend pad in het licht van de ontdekking van de schokkende geschiedenis van hun vader en de naderende duistere wolk van de Eerste Wereldoorlog. De Thibaults is een krachtig verhaal over zorgzaamheid, broederschap en idealen. Dit boek is even krachtig als bijna 100 jaar geleden.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Frankrijk
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Rogier Martin Du Gard
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
Vertaler(s)Anneke Alderlieste
ISBN9789460239199
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's875
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1881 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten