De trapchauffeur-   eReader eBook

Marnix Peeters • eBook

€ 6,99

Direct downloaden

De trapchauffeur is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Antoine Guldentops is trapchauffeur op een luchthaven. Als men hem vraagt wat hij doet en hij zegt dat, dan zegt men steeds: u bedoelt tram. Antoine antwoordt dan: nee, trap. Met treden. En met een p.
Het leven van Antoine Guldentops is niet veel soeps. Mogelijk is hij nog maagd. Hij bezoekt om de paar dagen zijn moeder, die in een tehuis voor dementerenden woont. Hij eet in de Ali Baba, bij Hussein, en in de Frit Corner, bij Freddy. In de weekends helpt hij zijn kameraad Norbert met het rondbrengen van De Wachttoren en luistert hij naar zijn singles, vooral jarenzestig- en vroege-jarenzeventigspul. Hij is een fan van The Shadows en van Hank B. Marvin.
Ach, het gaat niet goed met Antoine Guldentops - en het wordt er niet beter op als Hussein zijn zus Soraja aan hem opdringt, en hij vervolgens de lelijke, dikke Enguerrand van zich af moet slaan die hij heeft leren kennen op de Golden Years in Aken.
Antoine bedoelt het allemaal goed, maar het leidt tot niks. Eenzaamheid, zinloosheid, sociaal isolement, heimwee: hij staat er tot aan zijn heupen in.
De trapchauffeur is een miniatuurtje van de vereenzaamde moderne mens die het zoeken allang heeft opgegeven.
En het is vooral enorm om te lachen.

'U kunt er maar beter aan wennen: le nouveau Brusselmans est arrivé.' - De Standaard

'De taal kolkt, de taal borrelt, de taal woekert, de taal vertelt alles.' - Humo


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een klein verhaal vol mededogen over een kleine held; een mooie novelle.

Een nieuw boek van Marnix Peeters is altijd een beetje uitkijken. Voor je het weet krijg je een knal tegen je kop waar je van gaat duizelen. Verbale krachtpatserij, scabreuze slapstick, verknipte personages en inktzwarte humor maken de dienst uit. Niettegenstaande al het gescheld en geweld slaagt de auteur er echter nooit in om een diep mededogen met zijn met het leven worstelende personages te overschreeuwen. Met 'De Trapcauffeur' bewijst Peeters dat hij ook in een meer bedaard register een mooie vertelling kan neerzetten. Een klein verhaal over een bescheiden man, voor wie al de drukte en het gedoe niet hoeft. Als hij maar zijn eigen kleine geluk kan beleven met zijn eigen kleine bijdrage in de werking van een drukke luchthaven en zijn sixties-muziek. Anderen denken daar anders over en veroorzaken allerlei ongerief waartegen hij zich moeilijk kan verzetten. Een klein verhaal over een kleine antiheld, maar heel goed geschreven en graag gelezen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over eenzaamheid
  • humorvolle boeken

Details:

Auteur(s)Marnix Peeters
UitgeverijHollands Diep
ISBN9789048825561
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's128
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte404 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten