De trofee-   eReader eBook

Mircea Cartarescu • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De trofee is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als de werkkamer van Mircea genadeloos wordt weggesaneerd vanwege de grootheidswaanzin van de dictator, keert hij noodgedwongen terug naar zijn ouderlijk huis, waar hij afdaalt in de `krochten van de tijd en het verleden weer tot leven komt. Het oude Boekarest licht op, de stad wordt een boek. Hij ziet zijn overgrootvader in een zweetbad liggen, hallucinerend dat de hemel de hel wordt. Hij aanschouwt hoe zijn grootmoeder in een vlinder verandert. Hij ziet leden van een ascetische sekte zichzelf castreren om een hogere staat van vervoering te bereiken. Hij laat de zonderlinge Herman luidkeels voorlezen uit de Bijbel, een strikt verboden boek.

De trofee is een overdonderende roman vol dromen en nachtmerries, vol onverwachte wendingen en adembenemende avonturen, beurtelings hilarisch en tragisch, die herinneringen oproept aan romans als Ulysses en Honderd jaar eenzaamheid.

Dit boek in de pers

Ze zijn er nog: avontuurlijke Grote Europese Romans, waarin het grote gebaar niet geschuwd wordt, de stad een hoofdrol speelt en historische en nationale grenzen wegvallen. Cartarescu laat ons alle hoeken van de literatuur zien.  
NRC  

Een 1500 pagina's tellende stream of consciousness. (...) Cartarescu kan beginnen met een beschrijving van de harige poot van een insect om vervolgens uit te zoomen tot een zomers tuinfeest. Met deze filmische benadering plaatst de schrijver zijn familiegeschiedenis in een surrealistische wereld, waarbij het onderscheid tussen droom en herinnering gering is.  
De Volkskrant  

Een roman die geduld vraagt, maar waarin je wel bijzonder fraaie zinnen en beeldspraak aantreft.  
Trouw  

Mircea Cartarescu biedt een voorbeeld van wat het postmodernisme in de literatuur te bieden heeft. ... Een unieke melange, zonder plot, zonder orde, van triviale observaties, felle politieke en filosofische overdenkingen, van dichterlijkheid en persoonlijke ontboezemingen. Het is taalkaviaar, als hutspot geserveerd.  
Vrij Nederland  

De trofee is overweldigend en stoutmoedig, geweldig vertaald (door Jan Willem Bos), en een draaimolen voor de geest. Een panoramische roman over Boekarest, Nederland en de hemel; een door en door mystiek boek in een ultieme literaire vorm.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Roemenië
  • onconventioneel werk

Details:

Auteur(s)Mircea Cartarescu
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023472445
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's544
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1062 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten