De Tweede Wereldoorlog-   eReader eBook

Antony Beevor • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De Tweede Wereldoorlog is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Tweede Wereldoorlog begon in augustus 1939 aan de rand van Mantsjoerije en eindigde daar exact zes jaar later met de Sovjet-invasie van China. De oorlog in Europa leek volledig gescheiden van die in de Pacific en China, maar de gebeurtenissen aan beide uiteinden van de wereld hadden diepgaande gevolgen. Door zijn mondiale schaal heeft de grootste catastrofe in de geschiedenis de volgende generaties en hun blik op de wereld meer gedomineerd dan welk ander conflict ook. Met zijn grote verhalende kracht, zoals we die kennen uit Stalingrad, Berlijn en D-day, brengt Antony Beevor alle aspecten van de oorlog op een vernieuwende wijze samen. Op grond van de recentste wetenschappelijke inzichten vertelt hij helder en met betrokkenheid het verhaal dat zich uitstrekt van de Atlantische Oceaan tot de Stille Zuidzee, van de besneeuwde steppes tot de Noord-Afrikaanse woestijn, van de Birmese jungle tot de SS Einsatzgruppen in Oost-Europa, van de Goelagbataljons tot de wreedheden van de Chinees-Japanse oorlog. Morele keuzes vormen het hart van elk menselijk drama. Geen andere periode stelde zowel leiders als gewone mensen voor zulke grote dilemma's als de Tweede Wereldoorlog. En geen andere periode biedt zoveel voorbeelden van individuele en massale tragiek, politieke corruptie, ideologische huichelarij, egoïsme van commandanten, verraad, perversiteit, zelfopoffering, sadisme en onverwacht mededogen. Beevor schetst met verve het grote verhaal, maar verliest geen moment het lot van de gewone soldaat en burger uit het oog, die hun leven verloren in de verschrikkelijkste oorlog uit de geschiedenis.

Dit boek in de pers

Een indrukwekkende reconstructie.  
NRC  

Op briljante wijze brengt Beevor in kaart hoe er op de wereld zes jaar op verschillende continenten, vaak tegelijkertijd, is gevochten. Omdat hij daarbij de tientallen miljoenen doden, het onpeilbare verdriet, de onvoorstelbare wreedheden en de kolossale vernietigingen die deze wereldbrand tot gevolg had, niet onvermeld laat, stokt de adem van de lezer soms in de keel.  
De Telegraaf  

Wie een beeld wil krijgen van de Tweede Wereldoorlog in de hele wereld moet Beevor.  
Het Parool  

Het boek is met tomeloze vaart geschreven en het is moeilijk niet door te lezen ook al is het een en al verschrikking.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over politiek
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Antony Beevor
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026326219
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte12838 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten