De uitvinder van de natuur-   eReader eBook

Andrea Wulf • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De uitvinder van de natuur is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alexander von Humboldt (1769-1859) was een moedige ontdekkingsreiziger en de bekendste wetenschapper van zijn tijd. Hij had een grote honger naar avontuur en ontdekkingen, hij beklom de hoogste vulkaan ter wereld, reisde door Siberië, waar de bevolking aan miltvuur leed, en deed onderzoek in de meest afgelegen gebieden. Met zijn ideeën was hij zijn tijd ver vooruit. Andrea Wulf beschrijft zijn gedurfde expedities en geeft op toegankelijke wijze inzicht in zijn baanbrekende onderzoek naar de vorming van het landschap op verschillende continenten. Humboldt wist toen al dat menselijk ingrijpen effect heeft op het klimaat. Zijn gedachten werden aangescherpt door zijn vriendschappelijke relaties met Goethe en Jefferson, en vormden een inspiratiebron voor grootheden uit diverse disciplines, onder wie Darwin, Bolívar, Wordsworth en Thoreau.

Dit boek in de pers

Knappe biografie over een van de wonderlijkste wetenschappers van de 19de eeuw.  
De Standaard  

Het blijkt fantastisch om met von Humboldt mee te reizen. Humboldts reisavonturen zijn zo beeldend beschreven in de biografie dat ook de hedendaagse lezer er veel plezier aan beleefd. (...) Wulf beschrijft het allemaal beeldend, puttend uit een enorm literatuuronderderzoek. (...) Humboldt was Indiana Jones, Stephan Hawking en Floortje Dessing tegelijk.  
De Volkskrant  

Het is onmogelijk De uitvinder van de natuur te lezen zonder bevangen te worden door de Humboldtkoorts. Wulff maakt een Humboldt van ons allemaal. Een enerverende biografie.  
THE NEW YORK REVIEW OF BOOKS  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over de natuur
  • persoonlijke verhalen over wetenschap

Details:

Auteur(s)Andrea Wulf
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Fennie Steenhuis, Matiëlle Duindam
ISBN9789045031187
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's556
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte7023 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten