De vadermoorders-   eReader eBook

Willem Brakman • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een van de bekendste portretten die ooit zijn geschilderd is Velazquez Innocentius X. Zo mogelijk nog bekender zijn de pastiches die Francis Bacon op dat meesterwerk heeft gemaakt. Die pastiches zijn het waarschijnlijk die Willem Brakman tot het schrijven van De vadermoorders hebben aangezet. De paus verkeert daarop immers in een zo desolate toestand dat hij wel een lijk lijkt. En zo is het ook in de roman: leeft de Heilige Vader, of is ie dood? En als hij dood is: is hij een natuurlijke dood gestorven, of is hij vermoord? En als hij vermoord is wie heeft het dan gedaan? Zelfs inspecteur Duck van Scotland Yard heeft het er moeilijk mee.
Het verslag van de papacide (letterlijk vadermoord) bereikt een bizar hoogtepunt wanneer de paus in staatsie naar buiten wordt gedragen. Maar wie verwacht dat dat hoogtepunt tegelijk de ontknoping van een whodunit zal zijn, heeft buiten Willem Brakman gerekend. Net als Francis Bacon weet hij immers dat een lijk doet verbleken, dat een levende noopt tot inleving, maar dat de ware doodsstuip komt van het levende lijk.

Details:

Auteur(s)Willem Brakman
UitgeverijQuerido
ISBN9789021444055
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's108
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte740 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten