De val van Turing-   eReader eBook

David Lagercrantz • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

De val van Turing is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op het nachtkastje ligt een half opgegeten appel gedrenkt in cyanide. Alles wijst op zelfmoord. De dode man is niemand minder dan Alan Turing, een briljant wiskundige. De jonge rechercheur Leonard Corell leidt het politieonderzoek. Hij komt onder grote druk van zijn superieuren te staan omdat het een uiterst gevoelige en complexe zaak blijkt te zijn. Niet alleen vanwege Turings geaardheid, homoseksualiteit was strafbaar, maar vooral vanwege zijn geheime werk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Turing blijkt een grote rol gespeeld te hebben bij het kraken van de Enigmacode van de nazi’s waardoor vele levens gespaard bleven. Was zijn rol na de oorlog nog niet uitgespeeld? David Lagercrantz neemt de lezer mee terug naar de jaren vijftig in Engeland. Hij onthult de krachtige, donkere kant van de naoorlogse idylle dat alles beter zou worden. Met vaardige en invoelende pen zet hij twee mannen neer wiens kansen, talenten en geest getest worden: de fictieve Leonard Correll en de vader van de moderne informatica: de excentrieke, onconventionele en vrijdenkende Alan Turing.

Dit boek in de pers

Fascinerend. Zet de zenuwen op scherp. Lagercrantz voelt zich duidelijk thuis bij een beschadigde held die meer affiniteit met computers heeft dan met mensen.  
SUNDAY TELEGRAPH  

Lagercrantz verweeft de feiten van Turings leven nauwgezet met de fictieve zoektocht van rechercheur Corell naar de waarheid en creeert een onrustbarend verhaal van staatsgeheimen en hypocrisie.  
SUNDAY TIMES  

Lagercrantz is scherpzinnig in hoe hij de tragiek van Turing beschrijft. De grootste prestatie is nog wel dat hij op slimme wijze twee verhaallijnen met elkaar versmelt.  
INDEPENDENT  

Het resultaat is een intrigerend amalgaam van feiten en fictie, inclusief een roerende maar verzonnen afscheidsbrief en de geur van amandelen rond het doodsbed. Maar een verhaal dat de barre tijden waarin Turing uiteindelijk besloot zich van het leven te beroven mogelijk beter schetst dan een historicus zou kunnen of durven.  
De Volkskrant  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over homoseksualiteit
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)David Lagercrantz
UitgeverijSignatuur
Vertaler(s)Geri de Boer
ISBN9789044973914
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's362
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1273 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten