De veertiende etappe-   eReader eBook

Tim Krabbé • eBook

€ 10,99

Direct downloaden

De veertiende etappe is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In De veertiende etappe zijn de beste korte stukken bijeengebracht die Tim Krabbé in de loop der jaren over wielrennen schreef. Samen met zijn klassieke en in vele talen vertaalde roman De Renner geeft dit boek een beeld van het grote wielrennen van de laatste halve eeuw, en van zijn eigen wielerleven dat uit meer dan duizend amateurkoersen bestond. Over Krabbés wielerverhalen: ‘Schitterende columns over de wielersport, die een groot inzicht in het métier altijd paren aan een onconventionele kijk daarop.’ Henk Spaan Over De Renner: ‘Tim Krabbé heeft het gevoeld. Hij heeft het meegemaakt.’ Gerrie Knetemann ‘Het is aan de ene kant een literair meesterwerk dat om die reden over 100 jaar nog gelezen zal worden en aan de andere kant het beste sportboek in de Nederlandse taal.’ Nico Scheepmaker ‘Na 1978 moet een schrijver over sport verantwoording afleggen aan De Renner.’ Arthur van den Boogaard

Dit boek in de pers

Als een nog betere versie van 43 wielerverhalen schetst het op prachtige wijze de contouren van dat boek. Het biedt herkenning aan kenners, verrast de nog onwetenden met de rijke blik op de wielersport en roept op tot meer verhalen. Tot die tijd is het fijn dat er een nieuwe Krabbé is.  
Het Parool  

Deze bundeling toont de kracht van de eerdere 43 verhalen: tijdloos goed. En de overige 28 bevestigen de consistentie van stijl en eigenzinnige blik op het wielrennen. Krabbé maakt lezers handlangers in zijn queeste naar het geheim van het wielrennen.  
Dagblad Van Het Noorden  

Schitterende colums over de wielersport, die een groot inzicht in het métier altijd paren aan een onconventionele kijk daarop.  
HENK SPAAN  

De veertiende etappe staat bol van wielerverhalen, lijstjes, weetjes, voetnoten en naschriften [...] Iedere pagina ademt het metier.  
NIEUWE REVU  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Fijne bundel, ook voor iemand die zelf niet fietst

De liefde voor het wielrennen spat van de bladzijden in deze bundel van Tim Krabbé. "De veertiende etappe" bestaat uit 71 wielerverhalen, precies het aantal levensjaren van de schrijver. Een leven waarin de passie voor de sport overduidelijk een hoofdrol heeft ingenomen. Nou leent wielrennen, de sport waar ik vroeger als kleine jongen zinderende zomermiddagen lang met mijn vader naar keek, zich uitstekend voor verhalen vol romantiek. Zeker wanneer Tim Krabbé die schrijft. De meestal korte hoofdstukken hebben titels als "Liever edelmoedig dan moe", "De juichsnelheid" of "Mores leren" en zijn chronologisch opgesteld in het boek. Ze vertellen over achtervolgingen, afdalingen, loodzware klimpartijen en pijlsnelle sprints; afwisselende verhalen waar ik van heb genoten.Ook voor iemand die zelf niet fietst, is "De veertiende etappe" een fijne bundel om mee op reis te nemen. Deze zomer bijvoorbeeld, naar Frankrijk. Wie weet pik je nog iets van de Tour mee, die dit jaar trouwens in Utrecht start.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over wielrennen
  • lichtvoetige literaire non-fictie

Details:

Auteur(s)Tim Krabbé
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044628425
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte714 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten