De verborgen meisjes van Kabul-   eReader eBook

Jenny Nordberg • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De verborgen meisjes van Kabul is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De meisjes en vrouwen in Afghanistan worden gediscrimineerd, vernederd en beschouwd als last voor de gemeenschap. Veel ouders vermommen een van hun dochters als jongen om betere kansen voor zichzelf en hun familie te creëren. Zo kunnen de meisjes wel een opleiding volgen, geld verdienen en de maatschappelijke positie van de familie verstevigen. Maar zodra ze in de puberteit komen wordt er van ze verwacht dat ze veranderen in gehoorzame, huwbare vrouwen. Voor veel meisjes is die ommekeer niet eenvoudig. De vrijheid en het respect die ze genoten staan in schril contrast met wat de toekomst hun biedt. Jenny Nordberg vertelt de verhalen van deze meisjes en vrouwen, onder wie de vijfendertigjarige Shukria, moeder van drie, die tot een huwelijk is gedwongen, en de vijftienjarige Zahra die weigert om vrouw te worden: als alles je wordt afgenomen, waarom zou je dan een vrouw willen zijn?

Dit boek in de pers

Ontluisterend en onthutsend  
De Standaard  

De Zweedse journaliste Jenny Nordberg schreef er na jarenlang onderzoek een fascinerend boek over. Ze wist een aantal bacha posh en hun ouders te achterhalen en te spreken. Daarmee zorgt ze voor een welkome aanvulling op de kennis over de verhoudingen tussen de seksen in Afghanistan.  
NRC  

Een van de meest overtuigende portretten van de Afghaanse cultuur. Nordberg onthult de harde ironie van een maatschappelijk systeem dat vrouwen zo devalueert dat het hen dwingt om man te worden.  
Publishers Weekly  

Het verhaal van De verborgen meisjes van Kabul verdient het om door veel mensen gelezen - en doorverteld te worden.  
Hebban.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over vrouwen
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Jenny Nordberg
UitgeverijAtlas-Contact
Vertaler(s)Miebeth van Horn
ISBN9789045028040
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's345
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1173 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten