De verdediging-   eReader eBook

John Grisham • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

De verdediging is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sebastian Rudd is geen gewone advocaat. Hij werkt vanuit een kogelvrije bestelbus die helemaal aan zijn eisen is aangepast, compleet met internet, bar, koelkastje, comfortabele leren stoelen, geheim wapenvak en een zwaarbewapende chauffeur. Hij heeft geen kantoor, geen partners en slechts één werknemer: zijn chauffeur die ook fungeert als zijn bodyguard, juridisch assistent, vertrouweling en golfcaddy. Hij woont alleen in een klein, maar goed beveiligd appartement, en zijn voornaamste meubelstuk is een ouderwetse pooltafel. Hij drinkt goede cognac en is gewapend.
Sebastian verdedigt mensen die andere advocaten nooit als cliënt zouden accepteren: een drugsverslaafde; een knul met tattoos die volgens zeggen lid is van een satanische sekte en wordt beschuldigd van het verkrachten en vermoorden van twee meisjes; een terdoodveroordeelde gangster; een huiseigenaar die is gearresteerd omdat hij schoot op een SWAT-team dat ten onrechte zijn huis binnendrong. Waarom deze cliënten? Omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces, zelfs als hij, Sebastian Rudd, moet bedriegen om dat voor elkaar te krijgen. Hij heeft de pest aan onrechtvaardigheid; hij houdt niet van verzekeringsmaatschappijen, banken en grote ondernemingen; hij wantrouwt alle overheidsinstanties en lacht om de ethische voorschriften die binnen het juridische systeem gelden.
Sebastian Rudd is een van Grishams kleurrijkste, extravagantste en levendigst beschreven hoofdpersonen ooit. De verdediging is levensecht, humoristisch en onmogelijk weg te leggen. Dit is John Grisham op zijn best.

Dit boek in de pers

De verdediging leest al een vermakelijke, spannende showcase van een bijzondere advocaat.  
Knack  

Met de verdediging levert hij een van zijn betere boeken van de laatste jaren af.  
Het Nieuwsblad  

Grisham doorbreekt in De verdediging zijn kuise traditie.  
De Telegraaf  


Reviews & recensies

Een aanklacht tegen het steeds duisterder wordende juridische systeem

’s Werelds bestverkopende thrillerauteur John Grisham is zo ongelooflijk productief dat eigenlijk niet is vast te stellen hoeveel boeken hij op zijn naam heeft staan. Maar de kwaliteit wordt er niet minder om. In ‘De verdediging’ maken we kennis met de excentrieke advocaat Sebastian Rudd. Rudd heeft vele duistere kanten en leeft zijn leven op zijn zachtst gezegd bijzonder: hij woont in een kogelvaste bestelbus vol met wapens, hij heeft een onafscheidelijke assistent, Partner genaamd, die zowel chauffeur van het busje is, als zijn bodyguard en golfcaddy. Rudd verdedigt mensen die geen enkele andere advocaat wil verdedigen. Hij wil ze vaak zelf ook niet eens verdedigen. Grisham heeft met ‘De verdediging’ eigenlijk ook een aanklacht tegen het juridisch systeem in de VS gemaakt, dat steeds duisterder lijkt te worden met de recente gewelddadige acties door politiemensen tegen burgers.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers
  • spanning in de rechtszaal

Details:

Auteur(s)John Grisham
UitgeverijA.W. Bruna Uitgevers
Vertaler(s)Jolanda Lindert Te
ISBN9789044974478
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's437
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1461 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten