De vergeetclub-   eReader eBook

Tosca Niterink • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De vergeetclub is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

`Heb ik eigenlijk nog een man? vraagt mijn moeder. `De laatste is een paar jaar terug doodgegaan. `Ach, gut. Vond ik het erg? `Niet echt, je had hem een tijdje daarvoor uit je huis gezet. `Waarom? `Je deed s nachts het licht aan om je pantoffels te zoeken omdat je naar de wc moest. Hij werd kwaad en jij riep dat je in je eigen huis s nachts je pantoffels wilde zoeken en toen heb je hem eruit gezet. `Hè, jakkes. `Hij had de volgende dag al een ander. `O, gelukkig maar! De dementerende moeder van Tosca Niterink doet samen met acht andere dames op leeftijd aan kleinschalig wonen achter een cijferslot, voor hun eigen veiligheid. Het is daar net Absolutely Fabulous in een bejaardentehuis: de dames proberen elkaar de loef af te steken door op te scheppen over hun nageslacht, zich mooi te maken of door het beste plekje in de huiskamer te veroveren. Met een scherp oog voor het absurde en het hilarische detail beschrijft Niterink de uitgesproken karakters van de dames en de verwikkelingen die daaruit voortkomen. Dit leidt tot uiterst komische maar ook zeer ontroerende scènes. Ze spaart zichzelf allerminst en vertelt over het schuldgevoel als ze een paar weken niet bij haar moeder op bezoek is geweest. Die dan verbaasd vraagt: `Hoe heb je me hier weten te vinden? De vergeetclub leunt op de populaire column `Klein Keukenhof op de Achterpagina van NRC Handelsblad en bevat vele nieuwe en bewerkte taferelen. Tosca Niterink (1960) is actrice (onder andere Theo en Thea, met Arjan Ederveen), documentairemaker en schrijfster. Eerder verscheen van haar Klimmen naar kruishoogte over de 1100 kilometer lange voetreis door Spanje, die ze samen met Anita Janssen maakte.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Niterink vertelt op ontroerende en hilarische wijze over haar demente moeder

Tosca Niterink, bekend van Theo en Thea, is niet alleen een fantastische comédienne, maar ook een geweldig schrijfster! In De vergeetclub vertelt ze op ontroerende en hilarische wijze over haar dementerende moeder die samen met acht andere dames op leeftijd “kleinschalig wonen achter een cijferslot”. Niterink beschrijft met een scherp oog voor het absurde en het hilarische detail de meest uiteenlopende avonturen van de dames. Tosca Niterink is haar funny bone nog lang niet kwijt, er is echter ook plaats voor ontroering en reflectie. De dood en de aftakeling is immers een belangrijk thema in een pseudo-bejaardentehuis. Het boek is gebaseerd op de column ‘Klein Keukenhof’ in het NRC, die Niterink deels heeft gebruikt om tot deze uitgave te komen. De vergeetclub is een echte aanrader: diepgang, humor, een plezante schrijfstijl, het heeft alles!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over dementie
  • toegankelijke boeken over het echte leven

Details:

Auteur(s)Tosca Niterink
UitgeverijPodium B.V. Uitgeverij
ISBN9789057596780
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1298 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten