De vergelding-   eReader eBook

Jan Brokken • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De vergelding is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de moffen is verschrikkelijk: zeven mannen uit Rhoon worden geëxecuteerd, hun vrouwen en kinderen uit hun huis verdreven, have en goed in brand gestoken. Wie pleegde de aanslag op de Duitse soldaat? Waarom? Of was het toch een dom ongeluk met fatale gevolgen? Tot op de dag van vandaag maken de dorpsbewoners elkaar verwijten. In De vergelding reconstrueert Jan Brokken de gebeurtenissen aan de hand van duizenden pagina s processtukken, getuigenverhoren en 185 interviews met betrokkenen. Net als hij denkt te weten hoe het zit, krijgt het verhaal een compleet andere wending.

Dit boek in de pers

Het boek overstijgt moeiteloos de anekdotiek en geeft een prachtig inzicht in hoe de oorlog kleine dorpsgemeenschappen ontregelde. Prachtige non-fictie.  
Het Nieuwsblad  

Hij laat op fascinerende wijze zien hoe een trauma een kleine gemeenschap tot op de dag van vandaag verdeeld houdt.  
NRC  

De vergelding geeft een indringend en gedetailleerd beeld van Rhoon in die laatste oorlogsjaren.  
De Volkskrant  

Opnieuw een Brokken van formaat: een met urgentie geschreven boek dat zich pas weg laat leggen als de laatste regels gelezen zijn.  
De Telegraaf  

Voor wie opgroeide met romans als Oorlogswinter, De aanslag, en Soldaat van Oranje is het boek een openbaring. Na de mythevorming, nu de feiten. Na goed en fout, nu de gelaagde werkelijkheid. En dat alles verpakt als een spannende detective. Een meesterlijk boek dat direct een plaats op de literatuurlijsten verdient.  
Trouw  

Brokken heeft zijn dorpsdrama meesterlijk uitgewerkt. Spannend, intrigerend, ontroerend soms. De vergelding is zon boek dat je, zodra je het uit hebt, meteen nog eens wilt lezen.  
Algemeen Dagblad  

Niet eerder las ik een boek over de oorlog waarin ik mijn ouders zo nabij voelde. Terwijl die toch echt in een heel ander dorp opgroeiden.  
De Groene Amsterdammer  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over het verzet
  • serieuze verhalen over wereldse zaken

Details:

Auteur(s)Jan Brokken
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045022727
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's1
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte783 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten