De Vergeten Oplossing-   eReader eBook

Eric Broekhuizen • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

De Vergeten Oplossing is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Stuntprijzen voor vliegtickets, plofkip of T-shirts ... Eigenlijk voelen we al op onze klompen aan dat deze lage prijzen niet kloppen. Doordat we deze producten en diensten blijven kopen, houden we onbedoeld het systeem van verkeerde prijzen in stand. Producenten en consumenten hoeven nu de verborgen kosten van hun afval, luchtvervuiling, uitputting van natuurlijke grondstoffen, uitbuiting van armen en afbraak van natuur niet te dragen. De samenleving en toekomstige generaties draaien uiteindelijk voor deze kosten op. Zolang vervuilen gratis blijft en vervuilende producten het goedkoopst, zal een duurzame economie nooit van de grond komen. Verkeerde prijzen verhinderen ons duurzame keuzes te maken. Een doorbraak is pas mogelijk als iedereen voortaan de echte prijs - 'de ecoprijs' - voor producten en diensten gaat betalen. Duurzame producten worden dan relatief goedkoop ten opzichte van vervuilende producten. De gevolgen zullen enorm zijn. Consumenten kiezen massaal voor duurzame producten. De winsten van vervuilende bedrijven kelderen en er komt een ware industriële revolutie van verduurzaming op gang, die tegelijk uitzicht geeft op het einde van de financiële crisis. "De Vergeten Oplossing" is geschreven voor iedereen en juist voor diegenen die helemaal niet met duurzaamheid bezig zijn. "De Vergeten Oplossing" vertelt je niet alleen wat de echte crisis is, maar biedt vooral oplossingen. Eric Broekhuizen wil met dit boek een radicale omslag bereiken. Zoals de vleugelslag van een vlinder uiteindelijk kan uitmonden in een orkaan. Hij laat zien hoe de ecoprijs onze toekomst en die van alle generaties na ons zal veranderen en komt met een oplossing die werkt. Omdat die vergaande gevolgen heeft voor grote gevestigde partijen wordt die door sommigen liever gemeden ... Het is de vergeten oplossing.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een simpel plan voor een duurzame toekomst na de crisis

De crisis heerst en maakt het vooral voor de jongere generaties zwaar om rond te komen en een baan te vinden. Tegelijkertijd wordt de milieuvervuiling een steeds acuter probleem. Ook daarvan zullen de jongere generaties de dupe zijn. Eric Broekhuizen heeft voor deze problemen, die wat hem betreft facetten van hetzelfde probleem zijn, een oplossing. Een relatief simpele oplossing zelfs. Hij spreekt over een eco-tax, een manier om mensen – misschien wel onbewust – te laten kiezen voor een duurzame oplossing. Zo kan de maatschappij op een organische manier richting een duurzame methode bewegen. Ik ben zeer te spreken over De vergeten oplossing, vooral omdat Broekhuizen vrijelijk toegeeft dat hij enkel een blauwdruk heeft verzonnen, en dat er nog veel moet worden gedacht over zijn plan. Voor iedereen: lezen!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over economie
  • boeken over klimaat en duurzaamheid

Details:

Auteur(s)Eric Broekhuizen
UitgeverijBBNC Uitgevers
ISBN9789045316567
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's188
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte527 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten