De verraders-   eReader eBook

David Bezmozgis • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De verraders is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Baruch Kotler, een beroemde Sovjetdissident, is een uit de gratie gevallen Israëlische politicus. Wanneer hij weigert een compromis te sluiten over de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, besmeuren Kotlers opponenten zijn reputatie door zijn relatie met een veel jongere vrouw te openbaren.

Op de vlucht voor de pers vertrekt het koppel naar Jalta, de badplaats op de Krim waar Kotler zijn jeugd doorbracht. Daar volgt een dramatische confrontatie met een voormalige vriend, die er veertig jaar eerder voor zorgde dat Kotler naar de goelag werd verbannen. Binnen 24 uur moet Kotler een rekening vereffenen met hen die hem hebben verraden en met hen die hij op zijn beurt heeft verraden, onder wie zijn tienerdochter, zijn zoon die een eigen moreel dilemma heeft in het Israëlische leger, en zijn echtgenote die jarenlang gevochten heeft voor zijn vrijlating en hem altijd heeft bijgestaan.

Dit boek in de pers

Bezmozgis oogstte veel lof met Natasja [...]. De verraders is opnieuw een voltreffer. Het is een strak gecomponeerde roman met een pittig ritme en een doelgerichte taal zonder stijlbloempjes. Voeg daar een voorliefde voor bon mots en een luchtige aanpak van politieke en filosofische kwesties aan toe, en deze roman blijkt veel meer te verbergen (en te onthullen) dan op het eerste gezicht doet vermoeden.  
De Morgen  

Bezmozgis beschrijft zijn hoofdpersonages met veel liefde en mededogen, in een ingetogen stijl die sterk doet denken aan het werk van Philip Roth  
Knack  

Het is een mooi en weemoedig verhaal: een combinatie van de melancholie van de Russen, gekruid met Joodse pittige humor.  
Libelle  

De vrije wereld is in alle opzichten een nieuwe stap in de ontwikkeling van een schrijverschap dat het stadium van 'veelbelovend' inmiddels voorbij is. Het is de bevestiging van een aanzienlijk talent, nu aangevuld met ambitie, de lef risico's te nemen en het vermogen bevrijdende ironie en bitterzoete Joodse humor in zijn relaas te integreren.  
De Volkskrant  

De vrije wereld' houdt humor en tragiek voorbeeldig in balans. Het merkwaardige is dat deze roman ondanks het gebrek aan intrige van het begin tot het einde blijft meeslepen. De Russische migrantengemeenschap zorgt voor zoveel sprankelende anekdoten dat het de lezer duizelt. Bezmozgis creëert een heus panoticum, een groots episch relaas dat raakt aan zowat elk aspect van de Sovjetcultuur.  
Trouw  

Deze heerlijke roman bewijst dat de Joodse diaspora als bron van literaire inspiratie nog lang niet is opgedroogd.  
Vrij Nederland  

De vrije wereld gaat vooraf aan Natasja, vertellingen waarin de auteur al liet zien dat hij Roth, Malamud en Michaels goed bestudeerd had. (...) Vooral dankzij de ingewikkelde figuur Samuel Krasnanski heeft David Bezmozgis niet alleen het harde heden van joodse emigranten verbeeld maar ook 'een reizende tentoonstelling' gepresenteerd met Russisch-joodse communisten die de dood dagelijks in de ogen keken.  
De Groene Amsterdammer  

In een koortsig opzwepende stijl met stuwende dialogen duwt Bezmozgis je in een onhip verhaal over joden die zich verdedigen, zich niet laten vernederen, niet door Russen of Oekraïners noch door Arabieren.  
Dagblad De Limburger  

Wij werden vooral gegrepen door de wondermooie verteltrant en de geweldige personages: we sloten de familie Krasnanski onmiddellijk in het hart.  
JAN  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moraliteit
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)David Bezmozgis
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Nicolette Hoekmeijer
ISBN9789023491859
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's185
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1048 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten