De vijf frustraties van teamwork-   eReader eBook

Patrick Lencioni • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

De vijf frustraties van teamwork is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In De vijf frustraties van teamwork legt Patrick Lencioni de kern van samenwerking in teams bloot. Dat doet hij aan de hand van deze parabel, waarin Catherine Petersen als ceo een team moet leiden dat onderling zo in conflict is geraakt dat het de hele organisatie negatief beïnvloedt. Gaandeweg openbaren zich vijf grote frustraties waarmee teamleden worstelen, frustraties die de samenwerking saboteren: gebrek aan betrokkenheid, afschuiven van verantwoordelijkheid en niet-resultaatgericht werken. Lencioni laat middels dit verhaal zien hoe deze hindernissen ontstaan en hoe je ze achter je kunt laten. Vervolgens werkt hij het onderliggende model uit. Een boek met een krachtige boodschap voor iedereen die in of met teams werkt.

Dit boek in de pers

Met alleen een lijstje bekend klinkende frustraties kom je er niet. Het zijn in dit intrigerende verhaal vooral de verschillende personages en de realistische gesprekken, samen met het inzichtelijke commentaar van Lencioni, die de boodschap overbrengen.  
HARVARD BUSINESS REVIEW  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Op bijzondere manier leren leidinggeven en werken in een team – een aanrader

Deze bijzondere manier van educatie zie ik zelf niet vaak voorbij komen, zeker niet in een managementboek. Toch weet Lencioni het klaar te spelen: op verhalende wijze duidt hij de vijf frustraties van teamwork en hun oplossingen aan. Zijn hoofdpersoon Catherine moet een moeilijk team leiden dat nagenoeg onherstelbaar met elkaar in de clinch ligt. Ze werkt met het team doelgericht aan het project en bereikt succes. Het verhaal spreekt analogisch over de vijf frustraties: gebrek aan vertrouwen, angst voor confrontatie, gebrek aan betrokkenheid, afschuiven van verantwoordelijkheid en niet-resultaatgericht werken. Deze manier van parabel vertellen is effectief en snel te internaliseren. Een bijzondere methode voor een bijzonder boek, wat mij betreft een aanrader.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over samenwerking
  • handige managementboeken

Details:

Auteur(s)Patrick Lencioni
UitgeverijBusiness Contact
Vertaler(s)Jan Nobel
ISBN9789047005728
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte257 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten