De vlamberken-   eReader eBook

Lars Mytting • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

De vlamberken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

WINNAAR VAN DE NOORSE BOEKHANDELSPRIJS In de herfst van 1971 komt een Noors echtpaar om het leven in een bos in Frankrijk. Hun driejarige zoontje Edvard blijft ongedeerd en groeit op bij zijn grootvader op een afgelegen boerderij in Noorwegen. Wanneer deze twintig jaar later overlijdt, blijft Edvard alleen achter, met grote, onbeantwoorde vragen. Wat deden zijn ouders in dat afgesloten bos, en was het toeval dat ze op een oude gasgranaat uit de Eerste Wereldoorlog stapten? En wie heeft die prachtige doodskist gestuurd voor zijn grootvaders begrafenis, een ongekend staaltje vakmanschap, gemaakt van een houtsoort die niemand ooit heeft gezien? Zijn zoektocht naar antwoorden voert Edvard van Frankrijk naar de Shetland-eilanden en naar de duistere krochten van zijn familieverleden, dat nauw verbonden is met de grote Europese tragedies van de twintigste eeuw.

Dit boek in de pers

Spannend, poetisch, ontroerend, waardig.  
De Standaard  

De vlamberken is een pageturner, en toch meer een roman dan een thriller. Spannend, meeslepend, goed, maar het gaat op een bepaalde ook over hoe te leven.  
Het Parool  

Meeslepende speurtocht, vol fascinerende en fantasievolle details over hout.  
Trouw  

Een tragisch en fantastisch verhaal over de liefde voor hout, familiegeheimen en ontdekken wie je bent.  
DAGBLADET  


Reviews & recensies

Ik had nooit gedacht dat een verhaal over hout zo ontroerend mooi kon zijn.

"Voor mij was mijn moeder een geur. Mijn moeder was warmte. Ze was een been waaraan ik me vastklampte." Met die mooie zinnen begint 'De Vlamberken', die het verhaal vertelt van Edvard, die op heel jonge leeftijd zijn ouders verliest bij een mysterieus ongeval en opgroeit bij zijn grootouders. Hij was erbij toen zijn ouders stierven en raakte daarna vermist. Zijn hele jeugd beleeft hij in een waas van mysterie, hij herinnert zich niks meer van het ongeval en zijn grootouders zwijgen in alle talen. Pas wanneer zijn grootvader sterft - Edvard is dan 23 - gaat hij op zoek naar antwoorden. 'De Vlamberken' is een spannend verhaal - je wil écht weten wat er jaren geleden is gebeurd - maar ook een ontzettend mooi geschreven, ontroerend relaas over een jongen die op zoek gaat naar zijn wortels. De auteur schreef eerder al de bestseller 'De man en het hout', een heel vermakelijk boek over houthakken. En ook nu blijkt hout de rode draad in de waarheid die zich ontrafelt. Hout brengt mensen samen, maar kan ook mensen kapotmaken. Eerlijk: ik had nooit gedacht dat een verhaal over hout zo ontroerend mooi kon zijn.

Bekijk alle reviews van Marleen Merckx 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over familiegeheimen
  • verhalen uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Lars Mytting
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Paula Stevens
ISBN9789025445850
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's375
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2318 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten