De vlammende wereld-   eReader eBook

Siri Hustvedt • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

New York, de jaren negentig van de twintigste eeuw. De miskende kunstenares Harriet Burden neemt wraak op de kunstkritiek door haar nieuwste werken onder de naam van drie jongemannen te exposeren. Met haar undercoverproject daagt ze de hypocriete kunstcritici uit zich te laten kennen. Als een van de uitverkoren kunstenaars, door Harriet 'maskers' genoemd, besluit zelf met de eer te gaan strijken, dreigt haar plan te mislukken en ziet ze haar wereld ineenstorten.

De vlammende wereld is een intellectuele detective, opgebouwd uit een verzameling documenten over Harriet Burden. Via dagboekfragmenten, knipsels, interviews en kattebelletjes komt het hoofdpersonage tot leven en wordt de lezer aangemoedigd zelf een beeld van haar te vormen. Het resultaat is een intrigerende en spannende roman en een intiem portret van een kunstzinnige feministe.

Dit boek in de pers

Complex, genuanceerd, intelligent. (...) Alles blijft in deze roman tot op het eind belangwekkend: de frustratie van Harriet is niet vrouwelijk of mannelijk, maar menselijk. Als onvergetelijk personage toont ze hoe ideeën en emoties niet van elkaar verschillen, maar altijd hand in hand gaan.  
De Standaard  

Soms lees je een roman die je zo raakt dat je er eigenlijk geen afstand van wilt nemen. (...) Zoals alle exquise literatuur leert deze roman je dat je op veel verschillende manieren naar hetzelfde kunt kijken. Hustvedt geeft je daardoor de kans om uit je eigen beperkingen te stappen, om een ander te zijn, en zo meer van de wereld te begrijpen.  
De Morgen  

Een even erudiete als gelaagde roman. De zinderende zesde roman van Siri Hustvedt gaat over de wraak van een New-Yorkse kunstenares op de critici die haar negeerden. Het resultaat is een regelrechte pageturner geworden, even gelaagd als erudiet.  
NRC  

Een intellectuele detective en venijnige satire.  
De Volkskrant  

Een slim verhaal over vrouwen, mannen en ambitie.  
Trouw  

Een vlammende roman  
Vrij Nederland  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over feminisme
  • romans over de kunstwereld

Details:

Auteur(s)Siri Hustvedt
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023483694
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1481 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten