De vloek van de Nijl-   eReader eBook

Koert Lindijer • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De vloek van de Nijl is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na een halve eeuw oorlog tussen het gearabiseerde noorden en het zwarte Afrikaanse zuiden leek de onafhankelijkheid van Zuid-Sudan in 2011 een streep te zetten onder het traumatische verleden van racisme en kolonialisme. Maar oorlog is een gewoonte geworden langs de Nijl van Khartoum en Darfur in Noord-Sudan tot Malakal, Bor en Juba in Zuid-Sudan. Koert Lindijer heeft de bevrijdingsoorlog vanaf het allereerste begin gevolgd en beschrijft een pijn die teruggaat tot de slavenhandel aan het begin van de negentiende eeuw en het racisme van bruin tegen zwart.

Dit boek in de pers

Een intens verslag.  
De Standaard  

Lindijers boek leest als een trein en gaandeweg werd ik steeds nieuwsgieriger naar het einde. (...) En daarin toont Lindijer wat hij vooral is: een hele goede verhalenverteller.  
NRC  

Treffend weet correspondent Koert Lindijer de sfeer van Afrika te beschrijven in het door geweld verscheurde hartland Sudan/Zuid-Sudan. In De vloek van de Nijl rijgt hij warme verhalen aaneen, pikt moeiteloos tafereeltjes en anekdotes op om de juiste toon te treffen, maar neemt in zijn beschrijvingen tegelijk het onophoudelijke geweld en politieke gekonkel mee die samen Noord- en Zuid-Sudan al decennialang teisteren. (...) Zijn relaas blijft bitter actueel.  
Nederlands Dagblad  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over maatschappijgeschiedenis
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Koert Lindijer
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045028002
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's223
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2229 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten