De vrouw die met vuur speelde-   eReader eBook

Stieg Larsson • eBook eci.be lezers

€ 7,99

Direct downloaden

De vrouw die met vuur speelde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én ze is een hacker van wereldklasse.

Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die aan een publicatie over mensensmokkel werkten, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden …

Ook dit tweede deel in de Millennium-trilogie is ongelooflijke overtuigend. Niet voor niets werden wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren van de Millennium-boeken verkocht.

Dit boek in de pers

Het verwerken van maatschappelijke thema’s is, zeker in Scandinavische thrillers, bijna verplicht, maar de personages van Larsson ontstijgen alle typeringen in het rollenspel tussen daders en slachtoffers. De auteur schrijnt en schuurt zijn sociale aanklachten er, via beschadigde, afwijkende personages, in bij de lezers. Misbruik, strijd en overleving zijn terugkerende thema’s in de trilogie, waarvan De vrouw die met vuur speelde (afzonderlijk te lezen) het tweede deel is.  
De Volkskrant  

Honderden pagina's lang houdt Larsson dit vuurtje warm. Hij schuift met zijn pionnen als op een schaakbord, en elk personage komt tot leven in perfect uitgewerkte karakterschetsen die ieder het verhaal opstuwen en voortjagen. Maar Salander is werkelijk het allerbriljantst geprofileerd. Ze heeft alles in zich om uit te groeien tot een cultfiguur van wereldklasse.  
Nu.nl  

De personages worden in dit tweede deel nog verder uitgewerkt. Er is veel aandacht voor Lisbeths verleden maar ook het uitwerken van de complexe relaties van de hoofdpersonages schuwt de auteur niet. Seks met minderjarigen, lesbische BDSM, overspel. Het komt allemaal aan bod zonder dat het platvloers wordt. De vrouw die met vuur speelt is in niets inferieur aan zijn voorganger; integendeel.  
Hebban.nl  


Reviews & recensies

Blomkvis en Salander gaan de strijd aan met een cynische overheden, met internationale criminelen … en met elkaar.

Stieg Larson heeft de triomftocht van zijn Milenniumtrilogie nooit mogen meemaken. Hij stierf voordat het eerste boek verscheen. Zoveel jaar na datum blijft deze thriller overeind als een huis. De hoofdpersonages, journalist-uitgever Mikael Blomkvist en de getroubleerde punk-hacker Lisbeth Salander, zijn ondertussen echte iconen geworden, die niet meer weg te denken zijn uit de thrillergeschiedenis. De plot is origineel, ingenieus en razend spannend. Maar mij blijft vooral ook de onderkoelde, licht melancholische toon van dit boek bij. De kritiek die de auteur heeft op de uitwassen van het zo bejubelde Zweedse samenlevingsmodel is, zoveel jaar na het verschijnen, verassend actueel. De machteloosheid van de individuele burger tegen onverschillige en cynische staatsinstellingen, en de angst voor criminele organisaties die zich boven elke wet of buiten elke grens stellen heeft als thema niets aan actualiteit ingeboet. In dit deel j,omen we vooral meer te weten over de achtergrond van Lisbeth Salander's trauma's .

Bekijk alle reviews van Marike 


Details:

Auteur(s)Stieg Larsson
UitgeverijSignatuur
Vertaler(s)Tine P.G. Jorissen-Wedzinga
ISBN9789044962345
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's527
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1771 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieMillennium
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten