De vrouwen van het kalifaat-   eReader eBook

Judit Neurink • eBook

€ 14,95

Direct downloaden

De vrouwen van het kalifaat is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vrouwen en het kalifaat: het is een complexe relatie. ISIS houdt duizenden yezidi-vrouwen als seksslavin en behandelt ze als dieren. Er worden westerse vrouwen geronseld om een volgende generatie strijders te baren. Sommigen melden zich vrijwillig voor een speciaal politiekorps dat controleert of vrouwen de strenge mores wel naleven - in bruutheid doen ze niet onder voor de mannen. Al die vrouwen spelen een rol in de geschiedenis die op dit moment in Irak en Syrië wordt geschreven. In De vrouwen van het kalifaat - Slavinnen, moeders en jihadbruiden laat Judit Neurink yezidi-vrouwen aan het woord die uit het kalifaat wisten te ontsnappen en getuigen van de vernederende en gewelddadige manier waarop ze zijn behandeld. Ze vertelt het verhaal van de ontvoerde Amerikaanse hulpverleenster Kayla Mueller die tot haar dood gevangen zat als slavin van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Ze belt met vrouwen in de bezette stad Mosoel en analyseert de rechten en plichten die ISIS in haar propaganda aan vrouwen toekent. Zo ontstaat een beeld van de zwarte werkelijkheid in het kalifaat. Judit Neurink (1957) is journalist en woont sinds 2008 in Iraaks Koerdistan. Ze schrijft onder andere voor Trouw, Vrij Nederland en De Standaard. In 2014 verscheen haar roman De Joodse bruid en begin 2015 De oorlog van ISIS. De pers over De Joodse bruid: 'Een rijk gelaagd verhaal.' KUNSTSTOF RADIO 1 'Neurink heeft gelijk. Zo kan ze het bijna vergeten verhaal van de Koerdische Joden kwijt aan het grote publiek dat het verdient.' Over De oorlog van ISIS: 'Een stand van zaken op basis van deskundigheid' NEDERLANDS DAGBLAD

Reviews & recensies

Het boek toont meedogenloos de dubbele moraal in een samenleving waar mannen alles mogen en vrouwen eigenlijk niets.

‘Slavinnen, moeders en bruiden’ is de ondertitel van dit boek, waarin een aantal Yezidi-vrouwen aan het woord komen, die kans zagen te vluchten, of die voor veel geld werden vrijgekocht. Deze vrouwen komen van het platteland en werden vaak als seksslavinnen behandeld door strijders van het kalifaat. Ze zijn zwaar getraumatiseerd, hun schaamte is groot. Hoeveel verontwaardiging hun verhalen ook oproepen, toch probeert Neurink verklaringen te vinden voor het gedrag van de strijders, hun interpretatie van de Koran en hun eigen wetten. Voor wie zijn ogen niet wil sluiten voor de afschuwelijke misstanden ten aanzien van vrouwen en (zeer) jonge meisjes in het kalifaat is dit boek een must, hoe vreselijk de verhalen ook zijn.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het kalifaat
  • non-fictie om bij te ontspannen

Details:

Auteur(s)Judit Neurink
UitgeverijJurgen Maas
ISBN9789491921292
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's148
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte960 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten