De weg-   eReader eBook

Christine Gross-Loh, Michael Puett • eBook

€ 6,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

De weg is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De weg biedt een geheel nieuwe kijk op het dagelijks leven. Michael Puett, Harvards populairste docent, laat zien hoe Chinese denkers ons inspireren tot grote en kleine veranderingen. In De weg put hij hiervoor uit het werk van zes grote Chinese filosofen zoals Confucius en Lao Tze. Mede door de waarde die zij aan kleine gebaren, rituelen en goede gewoontes hechten, bieden zij een totaal ander wereldbeeld dan westerse denkers of boeddhistische leraren. De weg daagt ons uit onze diepgewortelde overtuigingen te herzien. Volgens Puett betekent ‘het goede leven’ niet een groots programma of doel uitvoeren, maar een weg bewandelen. Aan de hand van voorbeelden uit het alledaagse leven, legt Puett de denkbeelden van de oude Chinese filosofen uit. Hij inspireert tot kleine, haalbare veranderingen in onze manier van werken, opvoeden, politiek bedrijven en relaties aangaan, met mogelijk verstrekkende gevolgen voor onszelf en de wereld. De weg biedt een nieuwe kijk op bijna alles!

Michael Puett (51) geeft colleges over Chinese filosofie die enorm populair zijn. Deze gaan niet over boeddhisme of mindfulness, want een zoektocht naar jezelf, brengt je nergens, zo zegt hij. Puett legt uit hoe je de wijsheden van denkers als Confucius, Mencius, Zhuang Zi en Lao Zi kunt toepassen op je eigen leven. Zo hechten Chinese filosofen bijvoorbeeld veel waarde aan kleine handelingen en gebaren, en daarmee bieden zij een ander perspectief op de wereld dan westerse filosofen of boeddhistische leraren. Anders gezegd: juist in het alledaagse schuilt de weg naar een goed leven. En dat spreekt veel studenten aan. Een van hen is Christine Gross-Loh, journaliste van The Wall Street Journal, die Puett heeft voorgesteld om al zijn kennis vast te leggen in een boek. Ik heb het boek met veel plezier gelezen, want de opvattingen die erin staan wijken eigenlijk behoorlijk af van wat we in de westerse wereld al zo lang als waar beschouwen. Bijvoorbeeld dit: wij gaan in het westen uit van zoiets als een ‘ware ik’. De Chinezen geloven daar niet in, dat idee is veel te statisch. Westerse mensen zeggen: ‘Ik ben nu eenmaal zo’, en handelen daarnaar. De Chinezen geloven in het ontwikkelen van nieuwe gedragspatronen. Dit kun je doen door andere rituelen in je leven aan te leren. Een compleet andere benadering van de manier waarop je je levensweg kunt bewandelen. Heel boeiend en inspirerend!
Prachtboek Over Hoe Je Zou Kunnen Leven Volgens de Chinese Filosofie.

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • filosofisch werk
  • intelligente non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Christine Gross-Loh, Michael Puett
UitgeverijHave, Ten
Vertaler(s)Jelle Noorman
ISBN9789025904166
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's144
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte697 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten