De weg naar Little Dribbling-   eReader eBook

Bill Bryson • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De weg naar Little Dribbling is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bill Brysons kennis over Groot-Brittannië ontwikkelde zich van ‘weet bijna niets’, naar ‘grondige vertrouwdheid’, tot ‘complete verbijstering: wat weet ik eigenlijk weinig’. Ineens realiseert Bryson zich namelijk dat hij in een land woont dat zich zo snel ontwikkelt dat het hem vreemd aandoet, een plek vol beroemdheden wier namen en talenten hij niet kan onderscheiden, acroniemen die hem moeten worden uitgelegd, gespreksonderwerpen die hij niet langer kan volgen. En precies op dat moment wordt Bryson opgeroepen om een test te doen voor het Brits staatsburgerschap. Twintig jaar na zijn eerste kennismaking met Groot-Brittannië, die hij uitgebreid heeft beschreven in Een klein eiland – een van de meest geliefde reisboeken van de afgelopen decennia – besluit hij tot een gloednieuwe reis om ‘zijn’ land te herontdekken. Wederom leidt dat tot hilarische anekdotes waarmee hij de typische kijk van de Engelsen op hun eiland schitterend tot uitdrukking weet te brengen.

Dit boek in de pers

Met zijn neus voor het excentrieke en de excentriekeling levert Bryson weer genoeg lekkere verhalen af.  
De Standaard  

Bryson heeft zijn streken gelukkig nog niet verleerd en kijkt naar het land waar hij ondertussen alweer twaalf jaar woont door een hilarisch kritische bril  
Het Nieuwsblad  

Bryson spaart zichzelf niet. In dikwijls fraai onderkoelde bewoordingen portretteert hij zichzelf als een gierigaard die regelmatig te veel eet en vooral drinkt, tijdens een rondleiding door Blenheim Palace medebezoekers terroriseert met geluidloze scheten en schaamteloos ijdel kan zijn.  
De Volkskrant  

Het is vooral zo goed omdat het geschreven is door een buitenstaander, een Amerikaan, die tegelijkertijd inwoner is en daardoor kenner van het land. En die ook nog eens een prima pen heeft, scherp kan observeren en over veel humor beschikt.  
Trouw  

Na afloop wil je acuut een ticket boeken om met je eigen ogen te zien wat Bryson bedoelt. Topboek.  
Algemeen Dagblad  

De Monty Python-versie van Geert Mak. Kijk uit als je het leest op openbare plekken want je schiet in de lachkramp van dit boek.  
BOEKPANNEL DWDD  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Engeland
  • uitdagende non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Bill Bryson
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Peter Diderich
ISBN9789045030760
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's380
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte970 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten