De Wertheims-   eReader eBook

Silvia Tennenbaum • eBook eci.be lezers

€ 8,99

Direct downloaden

De Wertheims is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De grote bestseller uit Amerika en Duitsland nu eindelijk vertaald De welgestelde Joodse familie Wertheim neemt volop deel aan het bruisende culturele leven van Frankfurt begin vorige eeuw. Ze leven volgens hun eigen principes. Zo wordt Kerstmis elk jaar uitgebreid gevierd, ondanks de bedenkingen van sommige aangetrouwde familieleden. Edu, jongste van de vijf broers, bankier en kunstverzamelaar, neemt na de dood van zijn vader de rol van pater familias op zich. `De Joden zijn als ieder ander, vindt hij, `en zo niet, dan zouden ze het moeten worden. Hij is de spil van de familie en ontfermt zich over zijn nichtjes, Lene en Emma. Tegen de achtergrond van het snel veranderende Duitsland zoekt de nieuwe generatie naar liefde en geluk. Maar als Hitler aan de macht komt valt de familie uiteen. Edu vertrekt naar Zwitserland, andere familieleden wijken uit naar Italië, Parijs, Amsterdam en Amerika. Niet alle Wertheims weten echter aan de nazis te ontsnappen. Pers: 'Deze sublieme roman lijkt wel gisteren geschreven, zo levendig zijn de gebeurtenissen en plaatsen van ruim een eeuw geleden op papier gezet. Des te schrijnender is het om te lezen hoe de Joden op alle gebieden van hun rechten werden beroofd. En als Frankfurt overspoeld wordt door onrecht, geweld en moord, leven we met de Wertheims mee alsof het onszelf overkomt.' Frankfurter Allgemeine Zeitung 'Aangrijpend verhaal over de door het noodlot verdwenen wereld van een welgestelde Joodse familie.' Frankfurter Neue Presse 'Een meeslepend verhaal dat je niet meer loslaat en dat je in één adem wilt uitlezen. De sleutelroman van Silvia Tennenbaum over haar eigen familie vervult je met een groot verlangen naar de onschuld van een wereld die niet meer bestaat.' Jüdische Zeitung 'Prachtig, overtuigend door de sterke persoonlijke betrokkenheid van de schrijfster.' Kirkus Reviews

Dit boek in de pers

Tennenbaum schildert een warm, met melancholie doorspekt portret van haar voorouders.  
Knack  

Het leest als een trein, vooral omdat je je bijzonder verbonden voelt met deze familie.  
Het Nieuwsblad  

Zou ook hier een groot publiek kunnen bereiken. [...] De schrijfster koppelt grote geschiedenis aan familieverhalen, en dat werkt bijzonder goed.  
Trouw  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

DWDD Boek van de maand mei 2014: een bekwaam semiautobiografisch verhaal over een Joods familie in Nazi-Duitsland

Deze bestseller doet denken aan het voortreffelijke Het lot van de familie Meijer, niet alleen qua onderwerp maar ook qua kwaliteit. Het is dan ook niet voor niets dat De Wertheims het DWDD boek van de maand mei 2014 was! Het prachtige boek heeft enkele autobiografische invloeden; Silva Tennenbaum, nu al jaren woonachtig in de Verenigde Staten, vluchtte uit Nazi-Duitsland en zag haar familie uiteen vallen. Ook de familie Wertheim valt uiteen: sommigen vluchten, sommigen sterven, sommigen versmaden zonder moeite hun Joodsheid, en sommigen omarmen juist hun Joodse wortels. Dit omvangrijke boek vertelt het complete verhaal van een verdeelde familie tijdens een duistere periode. De Wertheims is voortreffelijk geschreven, raakt het hart en is het succes dubbel en dwars waard!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over jodendom
  • meeslepende oorlogsverhalen

Details:

Auteur(s)Silvia Tennenbaum
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046814413
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1122 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten