De wielermaffia-   eReader eBook

Daniel Coyle, Tyler Hamilton • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

De wielermaffia is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tyler Hamilton was een van de meest geliefde en snelste wielrenners ter wereld. Zijn jarenlange dopinggebruik heeft hij altijd ontkend. In De wielermaffia vertelt hij voor het eerst zijn verhaal. Hij laat zien hoe de wereld van het professionele wielrennen met de komst van het `wondermiddel EPO midden jaren negentig in korte tijd drastisch veranderde. Om in de Tour met de besten mee te kunnen komen, kon je niet anders dan doping gebruiken. Meer nog dan Hamilton was zijn vriend en ploeggenoot Lance Armstrong een spin in het dopingweb. Hij was het die EPO faciliteerde, contacten onderhield met de meest vooraanstaande artsen onder wie de sluwe Italiaanse dokter Michele Ferrari en zijn mederenners dwong om doping te gebruiken.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hoe epo de wielersport tot crimineel circuit maakte

Ex-prof Tyler Hamilton doet een boekje open over het systematische dopinggebruik in de wielerwereld. De Wielermaffia gaat dieper en verder dan we al wisten. Het geeft een nare smaak wanneer je leest hoe zelfs de ploegdoctoren en leiders actief bezig waren met het ontlopen van controles. Hamilton vertelt zelfs dat sommige spelers echt werden gechanteerd om ze zover te krijgen dat ze doping gingen gebruiken. Lance Armstrong wordt ook zwaar bekritiseerd in De Wielermaffia. Volgens Hamilton was hij een van de grootste boosdoeners, een meedogenloos man die enkel om de winst gaf. Dit schokkende en persoonlijke verhaal zal je versteld doen staan.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Daniel Coyle, Tyler Hamilton
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Edwin Krijgsman, Erik de Vries, Gies Aalberts
ISBN9789026326677
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's317
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte387 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten