De wil en de weg-   eReader eBook

Jan Brokken • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De wil en de weg is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Goede verhalen zijn spannend, boeiend, fascinerend. Maar hoe bereik je dat? Jan Brokken geeft les aan jonge schrijvers. Getuige De wil en de weg doet hij dat op een meeslepende manier. Brokken put uit eigen ervaring, als schrijver en als journalist. Hij interviewde tientallen schrijvers in binnen-en buitenland, onder andere voor de veelgeprezen serie 'Schrijven' in Haagse Post.
Brokken springt in zijn nieuwe boek moeiteloos heen en weer van literatuur naar film en toneel, van fictie naar non-fictie, van kinderboeken naar thrillers, van negentiende-eeuwse klassiekers naar hedendaags proza. Hij wijst op de vele hindernissen die jonge schrijvers moeten overwinnen, maar doet dat op stimulerende wijze. Hij maakt van alles een verhaal: van het gebruik van de komma, de monoloog, de dialoog, de eerste zin, de laatste sc en de spannings-boog. Even vaak geeft hij jonge schrijvers praktische adviezen.
`Een verhalenverteller van het zuiverste water.
Jan Robbemond, Algemeen Dagblad
`Een van de belangrijkste schrijfboeken van het laatste decennium. Schitterend geschreven, zoals we van Jan Brokken gewend zijn.

Dit boek in de pers

Jan Brokken geeft met groot plezier al een jaar of vier les, en werkte zijn cursus om tot het interessantste schrijvershandboek dat bij ons op de markt is: De wil en de weg.  
Humo  

Wat Brokken te melden heeft is zeker de moeite waar, net zoals zijn adviezen voor als een schrijver vastloopt.  
HP/De Tijd  

Wil je met een boek komen dat staat als een huis? Lees dan De wil en de weg van Jan Brokken. De techniek van het schrijven wordt er breed in behandeld, op een aasprekende manier. Koop dat boek maar, als je van schrijven houdt.  
Libelle  

Het is vooral zijn opgewekte journalistieke toon die het boek zo heerlijk maakt, het aanstekelijke enthousiasme. Een verhalenverteller van het zuiverste water.  
Algemeen Dagblad  

Dit boek over het schrijven van romans en verhalen steekt boven alle recent verschenen boeken over dit onderwerp uit. Het is met grote kennis van zaken geschreven en er spreekt een aanstekelijk enthousiasme uit het betoog. [...] Het stimuleert tot schrijven, het stimuleert vooral tot lezen. Voor iedereen die met taal omgaat: beginnende schrijvers, studenten, ambtenaren en lezers. Aan de hand van deze Brokken worden veel teksten leesbaarder.  
Biblion  

Details:

Auteur(s)Jan Brokken
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045703954
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's255
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte516 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieDe schrijfbibliotheek
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten