De wilden-   eReader eBook

Marion Pauw • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 uur geleden.

De wilden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost. Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt. Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent. Met vallen en opstaan maakt ze zich de gebruiken van de stam eigen en leert ze wat geduld is, maar ook waarom ze niet in de schemering in de rivier moet gaan zwemmen. De enige die niet blij is met haar komst is de sjamaan van het dorp. In zijn jeugd werd hij meegenomen door de missionarissen en hij weet waartoe de `witte mensen in staat zijn. Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. Voor Nani tijd om te beslissen waar ze thuishoort en wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten.

Dit boek in de pers

Pauw kan het ook zonder bloedvergieten. Ze is de scenariste van de bejubelde televisieserie In Therapie en vorige week publiceerde ze de ‘gewone’ roman De wilden, die zich dadelijk in de bestseller 60 nestelde. Logisch, want Pauw mag qua genre een zijstap gemaakt hebben, ze verliest de doelgroep niet uit het oog.  
NRC  

Heerlijk! Het behandelt de grote thema’s in het leven op droogkomische wijze en het stereotype Amsterdam Oud-Zuid gezin wordt tussen de regels door op de hak genomen.  
Flair  

Marion Pauw laat met haar roman De Wilden het thrillergenre even los. Toch is de spanning alsnog om te snijden.  
Metro  

Het lijkt Pauw goed af te gaan buiten het thrillergenre. Met behoud van bekende thema’s als een rijke achtergrond, gescheiden of eenzame vrouw, een ontwikkeling richting meer zelfwaarde, weet ze ook de spanning hoog te houden. Daarbij lijkt ze sinds Daglicht stilistisch gegroeid te zijn: ze blijft dicht op haar personage, maar ze maakt het zichzelf niet te makkelijk door in spreektaal te vervallen. Een geslaagde roman.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het oerwoud
  • boeken over Zuid Amerika

Details:

Auteur(s)Marion Pauw
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789041423528
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte378 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten