De witte weg-   eReader eBook

Edmund de Waal • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De witte weg is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In De witte weg verteld Edmund de Waal de geschiedenis van het materiaal dat hem als keramist al zijn hele leven fascineert. Door te reizen naar de plekken waar porselein werd uitgevonden, vervaardigd, verfijnd, verzameld en begeerd, probeert hij de aantrekkingskracht te doorgronden van wat ooit bekendstond als ‘het witte goud’. Hij bezoekt de drie landen – China, Duitsland en Engeland – die bepalend zijn geweest bij de ontdekking, de verspreiding en de popularisering van de techniek om uit klei keramiek te maken.

Zijn zoektocht voert hem ook verder de wereld over: hij doet de zijderoute aan, bezoekt de paleizen van Versailles en Venetië, strijkt neer in Delft, schrijft over de Cherokees in North Carolina, vertelt de familiegeschiedenis van de Wedgwoods en slaat de zwarte bladzijden van de twintigste eeuw niet over: Himmler leidde zijn gasten rond in zijn eigen porseleinfabriek in Dachau, die werd bevolkt door zorgvuldig geselecteerde kampgevangenen.

De geschiedenis van porselein, zo leert De Waal, is meer dan een verhaal van serviezen en beeldjes, van elegante gebruiksvoorwerpen en gewilde verzamelaarsobjecten. De witte weg is de meeslepende kroniek van een persoonlijke en alomtegenwoordige bewondering voor een procedé waarin alchemie, kunst, rijkdom, handwerk en schoonheid samenkomen.

Dit boek in de pers

De Waal, pottenbakker van beroep, combineert kunstgeschiedenis en een persoonlijk reisverslag in deze meeslepende studie van porselein en zijn aantrekkingskracht door de eeuwen heen. (...) Het boek maakt van een nogal esoterisch onderwerp een werkelijk uitzonderlijk verhaal.  
Publishers Weekly  

Een lyrische mengelmoes van kunstgeschiedenis, memoires, en filosofische meditatie. (...) De Waals poëtisch vertelde reis is een openbaring.  
Kirkus Reviews  

Het boek is zeer aan te bevelen. De Waal heeft een innemende stijl van vertellen, (...) geobsedeerd en toch geestig. De geschiedenis van porselein is razend interessant, een echte avonturenroman.  
De Groene Amsterdammer  

Evenals zijn debuut is De witte weg groots in omvang en intiem in detail. (...) Het is een fascinerend en fijn vervaardigd werk.  
The Independent  

De witte weg is geen droge geschiedenis over oude potten. Het is een verhaal over vaardigheden en kunstenaarschap, en tegelijkertijd ook over politiek. (…) Ik genoot van bijna elk woord in De Waals boek.  
FINANCIAL TIMES  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over kunstgeschiedenis
  • literair waargebeurd werk

Details:

Auteur(s)Edmund de Waal
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Jan Pieter van der Sterre
ISBN9789023494560
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's377
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2293 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten