De woede van Abraham-   eReader eBook

Conny Braam • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De woede van Abraham is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 1864 moet pachtboer Nicolas Abraham aanzien hoe dwars door zijn geliefde Breesaap, een Noord-Hollands duingebied, het Noordzeekanaal gegraven wordt. Uit heel Nederland trekken duizenden doodarme polderwerkers naar de duinen bij Velsen. Het helse graafwerk en de keiharde belangen van de Amsterdamse Kanaalmaatschappij roepen de razernij op van het werkvolk, dat in mensonterende omstandigheden moet werken. Voor Nicolas en Julia Abraham en hun dochter Lena leidt de graverij tot een dramatische verandering in hun bestaan. De woede van Abraham, het eerste deel van Conny Braams trilogie over de familie Abraham, is een meeslepende roman over liefde, uitbuiting en verzet tegen de achtergrond van een vergeten episode in de vaderlandse geschiedenis.'

Dit boek in de pers

Aantrekkelijke roman. [...] Sfeervolle en aansprekende beschrijvingen, bijvoorbeeld van het woeste duinlandschap en zijn tijdelijke bewoners.  
NRC  

Je wilt sneller lezen dan je eigenlijk kunt.  
Trouw  

Een prachtvolle roman over het leven van polderwerkers, de klassenstrijd met de bazen gemengd met intriges, levenslange en ontluikende liefdes. En woede natuurlijk. [...] Sla het boek open en je bent in de duinen. Je ruikt de zee, een zandhoos stuift door je haren.  
NOORD HOLLANDS DAGBLAD  

De stof ervan is prachtig en de grondigheid waarmee Conny Braam zich gedocumenteerd moet hebben is bewonderenswaardig. [...] De hoofdrolspelers zijn ontroerend, door het lot getroffenen, die het hoofd dapper boven water houden.  
VRIJ NEDERLAND  

Een krachtig boek. [...]Bovendien kan Braam schrijven. Zij gebruikt effectief een aantal stijlmiddelen van de avonturenroman. Zo besluit elk van de acht hoofdstukken, voorafgegaan door korte 'helikopterviews' met een joekel van een 'cliffhanger' die de lezer nieuwsgierig maakt naar hoe het verder zal gaan.  
DE LIMBURGER  

Een bevlogen en aangrijpende historische roman. [...] Aanleg, tegenwerking, oplevering en feestelijke opening van het kanaal op 1 november 1876 worden beeldend en als door een ooggetuige beschreven. Je ruikt de angst en de bescheten christelijkheid van de burgers van Velsen en wijde omgeving'.  
HAAGSCHE COURANT  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • historische romans over familie
  • historische romans over de geschiedenis van Nederland

Details:

Auteur(s)Conny Braam
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045702438
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's302
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte629 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten