De woongroep-   eReader eBook

Franca Treur • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

De woongroep is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De nieuwe, schitterende roman van de auteur van Dorsvloer vol confetti, waarvan 150.000 exemplaren werden verkocht De verfilming van Dorsvloer vol confetti zal in 2014 te zien zijn Over Dorsvloer vol confetti: `Uitzonderlijke, tijdloze roman van een schrijfster in hart en nieren. juryrapport Selexyz debuutprijs `Wijs en vermakelijk boek. NRC Handelsblad **** `Een boek boordevol informatie over een wijze van leven, met prettige beschrijvingen en uitdrukkingen. het parool **** `Betoverende roman. De Volkskrant **** Zoek je bestemming! Maak iets van je leven! Maar wat doe je als je werk net zo goed door iemand anders kan worden gedaan en je verder nergens een speciaal talent voor hebt? In het gootsteenkastje heb ik een leeg olijvenpotje gevonden. `Kijk, dit ben ik! Ik loop terug naar de bank en draai het deksel los. Ik geeuw hard in het potje en doe het meteen dicht. Met mijn vingers aan het deksel zwaai ik ermee in Eriks gezicht. `Hier: Elenoor Jansen, 28 jaar oud, contentmanager. Erik denkt zijn vriendin wel een voller leven te kunnen bieden: hij wil samenwonen en kinderen. Maar Elenoor solliciteert in plaats daarvan naar een plek in een idealistische woongroep, gevestigd in een voormalig weeshuis in Amsterdam-Oost. Want hoe kun je je beter thuis voelen op de wereld, dan door haar te willen verbeteren? In Dorsvloer vol confetti beschreef Franca Treur hoe een jong meisje in een orthodoxe boerengemeenschap de kracht van woorden ontdekt. In De woongroep richt zij zich op een andere groep: jonge, hoogopgeleide stadsbewoners. Egos en zwervers, helden en heiligen, uitvreters en mannenverslindsters - allemaal zijn ze op eigen wijze op zoek naar iets wat groter is dan zijzelf. Franca Treur (1979) is geboren en opgegroeid in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap in Leiden. Haar roman Dorsvloer vol confetti (2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. Treur won de Selexyz Debuutprijs en de Jan Bruijnsprijs, ze werd genomineerd voor onder meer de ns Publieksprijs en de Anton Wachterprijs, en haalde de longlist van de ako Literatuurprijs.

Dit boek in de pers

Meerlagige roman vol dubbele bodems waar je aanvankelijk los over leest.  
Knack  

Roman die geregeld laat lachen.  
De Telegraaf  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Saamhorigheid en idealisme in Amsterdam-Oost

De woongroep  is de tweede roman van Franca Treur. Haar debuutroman Dorsvloer vol confetti werd met lovende kritieken ontvangen. Dat maakte de druk voor een goede tweede roman natuurlijk hoog. En wat mij betreft heeft ze weer een heel lekker boek afgeleverd waar van tijd tot tijd een welkom cynisch ondertoontje in sluipt. De woongroep vertelt het verhaal van de 28-jarige Elenoor, die zich uit onvrede over haar leventje aansluit bij een woongroep in Amsterdam-Oost.  Hier gaat ze op zoek naar haar bestemming in het leven. Het boek is vlot te lezen en er valt een hoop te lachen, ondanks de toch wel zware thema’s: de leegheid van het leven, het maken van eigen keuzes en de zoektocht naar een doel in het leven.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over communes
  • romans over identiteit

Details:

Auteur(s)Franca Treur
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044625066
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's360
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte421 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten