De wraak van meneer Jules-   eReader eBook

Guy Prieels • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

De wraak van meneer Jules is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hippolyte Pannecoucke, alias meneer Jules, is een grootsmokkelaar met de status van een koning. Door een tragisch voorval afgesneden van het snelle geld, verzeilt hij na de Tweede Wereldoorlog in het groot banditisme. Met ongezien lef vecht hij zich een weg naar de top van de misdaad, zonder haat, zonder vrees, zonder bloedvergieten. In het midden van de vorige eeuw staat de onvatbare rover geseind als de gevaarlijkste man van België. Verlinkt door een handlanger wordt hij uiteindelijk aangehouden en voor 20 jaar achter tralies gezet. Even lang blijft de wrok om het verraad smeulen.
Kort na zijn vrijlating valt de eerste dode en begint, waar velen voor vreesden, de aangekondigde wraakexpeditie.
Dit verhaal is gebaseerd op ware feiten, maar is deels geromantiseerd. Sommige personages zijn verzonnen, van anderen zijn de namen veranderd.

Guy Prieels (1938) was kleinkunstenaar, makelaar en kunsthandelaar. Prieels raakte gefascineerd door de beruchte overvaller Hyppolyte Pannecoucke en schreef De wraak van meneer Jules op basis van research in krantenarchieven en getuigenissen.

Dit boek in de pers

Guy Prieels vertelt Pliti's op feiten gebaseerde verhaal op een nuchtere, snelle en vooral heel erg sympathiserende manier.   
KNACK FOCUS  

Prieels heeft de opmerkelijkste misdaadroman van dit voorjaar geschreven. Hij vertelt Pannecouckes leven met veel couleur locale, een oor voor dialoog en een vleugje gruwel en humor.  
Standaard der Letteren  

De wraak van meneer Jules is Vlaamse lectuur om van te smullen, om bij te zinderen. Een puur misdaadverhaal over een van de meest roemruchte bandieten van België - misschien wel van de wereld (in die tijd dan) – dat je gebiologeerd aan de pagina’s gekluisterd houdt en pas doet stoppen als je na het noodlottige einde het boek eerbiedig dichtslaat. Kleurrijke personages, het prachtige Vlaamse dialect en een hoop spanning, liefde, respect en misdaad maken dit een onmisbaar en onvergetelijk verhaal voor de (thriller)liefhebbers. Chapeau voor Guy Prieels, chapeau voor meneer Jules!  
THRILLZONE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over georganiseerde misdaad
  • geschiedkundige spanning

Details:

Auteur(s)Guy Prieels
UitgeverijHoutekiet
ISBN9789089244635
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's219
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1189 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieSophie Brinkmann
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten