De wreedheid-   eReader eBook

Nicola Lagioia • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

De wreedheid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een warme voorjaarsnacht loopt een jonge vrouw midden op de provinciale weg. Ze is naakt en zit onder het bloed. Als ze een paar uur later levenloos bij een parkeergarage wordt gevonden, komt aan het licht wie ze is: Clara Salvemini, de oudste dochter van de invloedrijkste aannemer ter plaatse, die zichzelf wijsmaakt dat hij alles voor zijn kinderen doet maar uiteindelijk alles en iedereen kapotmaakt.
Alle betrokkenen zeggen dat het zelfmoord is, maar klopt dat wel? Wat had Clara te maken met de zaken van haar vader? En kan haar band met haar broers en zusje – met name met Michele, de schuwe, labiele, opstandige halfbroer – bij haar dood een beslissende rol hebben gespeeld?
Tegen de achtergrond van de rijke buitenwijken in Bari ensceneert Nicola Lagioia met zijn oorspronkelijke beeldentaal het drama van een gezin dat tussen overdaad en ondergang balanceert. Zijn suggestieve stijl zuigt de lezer een labyrint in van emoties, geheimen en onthullingen: een confrontatie met verbijsterende wreedheid.

Dit boek in de pers

Onvergetelijke personages. Een grote schrijfprestatie van Nicola Lagioia.  
CORRIERA DELLA SERA  

De wreedheid is de Italiaanse Corrections.  
LA STAMPA  

Adequate titel voor een boek over een door en door geperverteerde familie in de door en door corrupte regio in de kuit van de Italiaanse laars. […] Het kost niet veel moeite om in dit gezin een metafoor te onderscheiden voor het moreel en mentaal afgegleden Italië, dat zijn ziel aan Berlusconi verkocht.  
NRC  

Corruptie en seksschandalen voeren de hoofdtoon in De wreedheid van Nicola Lagioia. De Italiaan won er de gegeerde Premio Strega mee.  
De Morgen  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • Italiaanse auteurs
  • donkere dromerigheid

Details:

Auteur(s)Nicola Lagioia
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Els van der Pluijm
ISBN9789023495451
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's357
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1269 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten