De Zeven Levens Van Rome-   eReader eBook

Robert Hughes • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De Zeven Levens Van Rome is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Rome wordt niet ten onrechte de `Eeuwige Stad genoemd. In de klassieke oudheid was het de superieure hoofdstad van het Romeinse Rijk, sinds de kerstening het centrum van de christelijke wereld de stad der pausen , en vanaf het einde van de negentiende eeuw hoofdstad van een eindelijk weer verenigd Italië. Door de eeuwen heen heeft deze metropool, zinderend als burgerlijk, politiek en religieus middelpunt, als geen ander weten te leven met verleden en heden. Robert Hughes heeft dat heden en verleden, de geschiedschrijving en het drama van deze wereldstad verweven tot een magistraal boek waarin kunst, architectuur, politiek en religie, intrige, roem, geld en macht elkaar in evenwicht houden. De zeven levens van Rome is de allesomvattende geschiedenis van het fascinerende en betoverende Rome. Het is het turbulente levensverhaal van zevenentwintig eeuwen, van een stad met zeven levens, gebouwd op zeven heuvels.

Reviews & recensies

Een aangrijpend verslag van de Eeuwige stad

Oh Rome, wat wil ik toch graag naar jou op vakantie! In Zeven levens van Rome vertelt Robert Hughes alles over de vele incarnaties van de grote stad. De mythische stichting door de moordenaar Romulus, Julius Ceasar, de kunstenaar Michelangelo en Mussolini, Zeven levens van Rome raakt alles. Ook modernere gebeurtenissen zoals de pauswisseling en de regering van Berlusconi komen uitgebreid aan bod. Ik heb zeer genoten van de manier waarop Hughes de veelbesproken stad behandelt. Hij kiest er bewust voor om zich niet alleen op de grote kunstenaar te focussen, maar spreekt ook over het cultuurbeeld van de verschillende tijdperken en hoe de normale mens leefde. Dit maakt Zeven levens van Rome echt een pageturner die super interessant is – en niet alleen als je op vakantie wilt naar Italië!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Robert Hughes
UitgeverijBalans, Uitgeverij
Vertaler(s)Marijke Overpelt
ISBN9789460039744
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's628
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte20642 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten