De ziel van de marionet-   eReader eBook

John Gray • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De ziel van de marionet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'De ziel van de marionet' van John Gray is een filosofische zoektocht naar de vrijheid van de mens. De moderne mens verblindt zichzelf met de illusie van een vrije wil, want grote krachten – op biologisch, fysiek en metafysisch niveau – beperken ons immers enorm. Toch blijven we onszelf voor de gek houden: van vroege wereldveroveraars als de Azteken tot aan moderne wetenschappers geloven we in de vrije wil. ‘De ziel van de marionet’ is een inspirerende en prikkelende beschouwing op de (vermeende) vrijheid van de mens. John Gray is een prominente Britse filosoof en werd in 2014 door Filosofie Magazine geselecteerd voor de G8 van de Filosofie. Eerder verschenen van hem onder meer 'Strohonden', 'Grays anatomie'en 'Het onsterfelijkheidscomité'.

Dit boek in de pers

De Britse denker John Gray doet wat we van hem gewoon zijn: genadeloos clichés onderuithalen.  
De Morgen  

Gray knoopt aan bij de beroemde dialoog over het marionettentheater van Heinrich von Kleist, waarin de marionetten met hun niet door de zwaartekracht gehinderde sprongen een hogere vrijheid wordt toegedicht, ook al trekken ze niet zelf aan de touwtjes. Net zo'n beeld houdt de moderne wetenschap ons voor, meent Gray: hoewel het steeds minder duidelijk wordt wie bij de mens in control is, blijven wetenschap en techniek onvermoeibaar in de weer ons heil en zegen via godgelijke kennis in het vooruitzicht te stellen. En keer op keer blijkt dat een aanbod dat we maar moeilijk kunnen weerstaan.  
NRC  

Koester je imperfectie  
De Volkskrant  

Het boek is als een griezelkabinet voor de geest, waar je huiverend voor terugdeinst. Eenmaal op afstand word je tot nadenken geprikkeld. En dat effect ontbreekt bij boeken die alleen maar naar de instemming van de lezer lijken te hengelen.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • filosofisch werk
  • leerzame boeken

Details:

Auteur(s)John Gray
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Ruud van de Plassche
ISBN9789026330681
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's118
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte644 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten