De zigeunergodin-   eReader eBook

Meena Kandasamy • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De zigeunergodin is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bent u nog steeds op zoek naar de eenregelige samenvatting en de tweeënzestigste soundbyte? Moet ik deze tragedie comprimeren, zodat ze op Twitter kan? Hoe kan een mens zelfs maar toegang krijgen tot het hart van deze duisternis? Dit zijn de feiten: Tamil Nadu, 1968, eerste kerstdag, vierenveertig oude mannen, vrouwen en kinderen worden levend verbrand in het Indiase dorp Kilvenmani. De daders zijn spoorloos. Maar eigenlijk weet iedereen wie erachter zit. De zigeunergodin gaat over deze waargebeurde massamoord, en tegelijkertijd over de onmogelijkheid om een roman te schrijven over een waargebeurde massamoord. De auteur zoekt in het woud van feiten en details naar een vorm om een onuitsprekelijke misdaad in te vangen. Meena Kandasamy balanceert tussen ingetogen woede en een opvallende speelsheid, tussen soepele fictie en geduchte kritiek, en biedt op deze manier inzicht in de krachten die hebben bijgedragen aan de vorming van het moderne India.

Dit boek in de pers

Verbijsterend, waanzinnig […] Kandasamy's in-your-face verhaal is schaamteloos doortrapt maar tegelijkertijd volmaakt beheerst.  
The Times  

Indrukwekkend […] Extreem tot in de kern en biedt een stoutmoedig perspectief op de verhouding tussen armoede en macht.  
The Guardian  

Je hebt Carol Ann Duffy, Kandasamy's held Arundhati Roy en Salman Rushdie nodig om Kandasamy's oneindige verscheidenheid te evenaren.  
The Independent  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over India
  • boeken over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Meena Kandasamy
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Gerda Baardman
ISBN9789025447373
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's194
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2052 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten