De zijderoutes-   eReader eBook

Peter Frankopan • eBook eci.be lezers

€ 6,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 19 uur geleden.

De zijderoutes is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

The Times – ‘Veel boeken beweren “een nieuwe geschiedenis van de wereld” te zijn; dit boek heeft die benaming met recht.’ DWDD-boekentip maart 2016

De zijderoutes is een schitterende verkenning van de elementen die de stuwende kracht waren achter de opkomst en de ondergang van wereldrijken, die de stroom van ideeën en goederen bepaalden en nu een nieuw tijdperk inluiden in de internationale politiek.

Het gebied ten oosten van de Middellandse en de Zwarte Zee tot aan de Himalaya, dwars door Centraal-Azië tot diep in China en India, was duizenden jaren het middelpunt van de aarde. Het is de bakermat van onze beschaving, waar meer dan 2500 jaar v.Chr. metropolen ontstonden als Harappa en Mohenjodaro met een bevolking die in de tienduizenden liep en met straten die waren aangesloten op een geavanceerd rioleringssysteem. Het is ook het gebied van de zijderoutes – handelsroutes maar ook verbindingswegen waarlangs opvattingen, religies, ideeën, cultuur én ziektes zich konden verspreiden.

Hier begint Peter Frankopan zijn nieuwe wereldgeschiedenis. Na de eerste zijderoutes ontstonden er andere: de slavenroute, de goudroute, de route naar het zwarte goud. Maar in onze eenentwintigste eeuw zijn nieuwe routes aan het ontstaan die een grote gelijkenis vertonen met die allereerste, die Centraal-Azië doorkruisten. De zijderoutes komen terug! 

Peter Frankopan studeerde geschiedenis in Cambridge. Hij is sinds 2000 Senior Research Fellow en directeur van The Centre for Byzantine Research aan de universiteit van Oxford. Eerder schreef hij De eerste kruistocht.

The Economist – 'Briljante verhaallijnen (...) Een wereldgeschiedenis die het middelpunt van die wereld naar het oosten verplaatst.'
Bestsellers nu vanaf € 4,99

Dit boek in de pers

De zijderoutes van Peter Frankopan is een ambitieuze en rijk gestoffeerde wereldgeschiedenis uit Aziatisch standpunt.  
De Standaard  

Veel boeken beweren "een nieuwe geschiedenis van de wereld" te schrijven, maar De zijderoutes verdient als enige deze titel.  
The Times  

Dit verkwikkende en diepgaande boek bevat genoeg verhalen om de lezer te prikkelen.  
DAILY TELEGRAPH  

Peter Frankopan is een autoriteit op het gebied van de oude, middeleeuwse en moderne wereld.  
SUNDAY TIMES  


Reviews & recensies

Een nieuwe wereldgeschiedenis

Veel boeken beweren een nieuwe geschiedenis van de wereld te schrijven, maar 'De zijderoutes' verdient als enige deze titel, kopt The Times. Historicus Peter Frankopan weeft op basis van niet eerder ontsloten bronnenmateriaal een boeiende geschiedenis. Het begin van de beschaving moet worden gezocht in de vruchtbare vallei tussen de Eufraat en de Tigris, het huidige Midden-Oosten. De zijderoutes waren netwerken die continenten en de Middellandse Zee tot aan de Grote Oceaan met elkaar verbond en waarlangs ideeën en goederen stroomden, maar ook ziekte en dood. Met hun grote invloed op de economie en politiek in het opkomende Oosten geven de zijderoutes een vernieuwende kijk op de wereldgeschiedenis. Peter Frankopan verschuift hierin het blikveld, van westers perspectief naar het oosten, en toont in een aanstekelijk, boeiend en opmerkelijk verhaal de rijke geschiedenis en de prachtige verhalen die dit onbekende wereldgedeelte te bieden heeft. DWDD-boekentip maart 2016!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de wereldgeschiedenis
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Peter Frankopan
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)George Pape
ISBN9789000315710
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's877
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte6504 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten