De zoon, de maan en de sterren-   eReader eBook

Leo Pleysier • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De zoon, de maan en de sterren is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een zoon die vertwijfeld probeert om letters en woorden los te pulken uit het brein van zijn volledig verlamde moeder. Een vader die in gedachten meevliegt met zijn dochter, die diep in Afrika haar oudere broer gaat bezoeken. Een ballonvaart over een gebied dat vooral een geschakeerd taallandschap blijkt te zijn. Even bijkomen van de schooldag die erop zit.
In De zoon, de maan en de sterren staan verhalen van het hier en nu naast verhalen die baden in de glans van het verleden en van een betoverde kindertijd. Maar ongeacht de tijd en het decor zijn al deze vertellingen doorspekt met vlijmscherpe, af en toe onthutsende observaties.

Dit boek in de pers

Leo Pleysier blijft mooie miniaturen afleveren.  
Het Nieuwsblad  

Levendig, met soepel lopende zinnen, komisch vernuft, mooie formuleringen, zonder onnodige sier.  
NRC  

Literatuur als bewaarplaats voor ervaringen. Literatuur ook die tijd nodig heeft om te bezinken. Maar dan, na een tijdje rijpen, voel je haar poëtische kracht.  
Trouw  

Met de thematiek van zijn betoverende verhalen knoopt hij aan bij zijn eerder literair werk. (...) Met zijn ingehouden, eenvoudige stijl weet Pleysier prachtige sfeerbeelden te scheppen die de lezer beklijven en bijblijven.  
Metro  

In dit prachtige boekje staan verhalen in sobere, bescheiden taal met vlijmscherpe, soms onthutsende observaties in een wereld die ondanks alles doordraait.  
ZIN  

De mensen in het werk van Leo Pleysier leiden kleine levens. Wat niet wil zeggen dat het onbeduidende levens zijn. Hun bestaan ontleent zijn waarde aan intense, herkenbare ervaringen.  
Dagblad Van Het Noorden  

Pleysier maakt muziek van anafore taal.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • korte verhalen over familie
  • korte verhalen

Details:

Auteur(s)Leo Pleysier
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023482031
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's79
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1066 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten