De zoon-   eReader eBook

Philipp Meyer • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De zoon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de lente van 1836 wordt Eli McCullough geboren, het eerste mannelijke kind dat het levenslicht ziet in de zojuist opgerichte staat Texas. Twaalf jaar later worden zijn zus en moeder vermoord door een groep Comanche-indianen. Eli wordt gevangengenomen, maar hij weet zich snel aan te passen aan het bikkelharde leven van de Comanches. Hij leert hun taal en gewoonten, krijgt een nieuwe naam en vecht met hen tegen hun veelal blanke vijanden. Wanneer de stam door ziekte, hongersnood en blanke soldaten wordt gedecimeerd, raakt Eli geïsoleerd; hij is geen indiaan, maar ook zeker geen blanke meer.

Wat volgt is een avontuurlijke reis vol tragiek, geweld en geluk van een man die koste wat kost iets wil bereiken in zijn leven. Naast Eli s verhaal wordt ook dat van zijn zoon Peter verteld, die de prijs moet betalen voor zijn vaders onophoudelijke onrust en zucht naar macht. En het verhaal van de achterkleindochter, Jeanne Anne, een vrouw die zich staande moet zien te houden in de door mannen gedomineerde olie-industrie.

Dit boek in de pers

Philipp Meyer laat het Texas van de voorbije twee eeuwen tot leven komen. Een groots opgezet spannend epos en ook een roman over de manier waarop een natie omgaat met haar verleden. De zoon laat je nadenken maar het is ook een echt spannend leesavontuur. Deze roman laat vermoeden dat Meyer misschien wel een van de grote namen van de komende jaren wordt.  
De Standaard  

Een grandioze roman. (…) Voor liefhebbers van Larry McMurtry en Cormac McCarthy. En toch weer heel anders. Als ik me niet vergis, zal er over niet veel jaren de aanbeveling klinken: voor liefhebbers van Philipp Meyer.  
NRC  

De zoon is voorbestemd om een literaire klassieker te worden. Meyers tweede roman is een meeslepend familie-epos dat alles zegt over wat het betekent om mens te zijn.  
Publishers Weekly  

Avontuurlijk en meeslepend. Een meesterlijk drieluik over een staat (en een natie) gebouwd op het recht van de sterksten en de tol die daarvoor wordt betaald; door het landschap, de verliezers en de winnaars.  
Het Parool  

De zoon is natuurlijk de Amerikaanse roman van het jaar.  
Het Parool  

De rijzende ster van de Amerikaanse letteren heet Philipp Meyer. Een grote Amerikaanse roman.  
Trouw  

Meyer is een rasverteller.  
Het Financieele Dagblad  

In zijn vuistdikke familie-epos onttakelt Phillipp Meyer elke heroïek en glamour die aan Texas kleeft. (...) Meyer toont zich een begaafde leerling van Cormac McCarthy. (...) Eigenlijk schrijft hij vier romans in een, en ziet hij kans via de verschillende personages alles te ontzenuwen waar Texas heroïsch en glamoureus voor staat.  
Vrij Nederland  

De zoon is een adembenemend epos over mensen die geschiedenis schreven, een instant klassieker in het genre.  
Nu.nl  

De zoon is een zich wijd vertakkende vertelling die het complete Amerika, die reus op lemen voeten, in het vizier krijgt. Wat de lezer dan ziet is een adembenemend en schokkend vergezicht. (...) Meyers aanpak doet denken aan Gabriel García Márquez' klassieker Honderd jaar eenzaamheid.  
De Groene Amsterdammer  

Een feest om te lezen. (...) Met dit boek bén je er gewoon, op die uitgestrekte prairies. (...) De menselijke verhoudingen, samen met de prachtige landschapsbeschrijvingen en boeiende achterliggende geschiedenis, maken van De zoon een boek dat je misschien niet in één ruk - met z'n ruim 600 pagina's - maar zeker in twéé rukken uitleest.  
ZIN  

Een meesterlijk drieluik over de tol die een nieuw te vormen natie eist. (…) Meyer toont genadeloos de (bloed)lijnen die lopen van de pionierstijd naar nu.  
Dagblad Van Het Noorden  

Verdraaide Amerikanen. De mooiste films en beste muziek en nu ook nog een schrijver als Philipp Meyer. (…) De zoon overdondert, laat je verbluft achter. (…) Om nooit te vergeten.  
Dagblad De Limburger  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

De mythe van de Far West doorprikt

Elk volk heeft zijn eigen manier om met zijn geschiedenis om te gaan. ‘Ik schrijf een verhaal dat waar zou kunnen zijn. Meer kan ik niet doen’, stelt Meyer in een interview met De Standaard. ‘In De zoon onderzoek ik onze mythologie, de manier waarop we ons vastklampen aan onze mythes. Waar komen die vandaan en wat is nu de waarheid?'. Dit boek gaat over geweld en verwoestingen. Blanken, Mexicanen en indianen: niemand is held of schurk. Niemand is goed of slecht. De waarheid is ingewikkeld, moeilijk en vaak ongewenst. De ultieme anti-western is tegelijkertijd een ijzersterke western. Ik kijk al uit naar volgend werk van deze auteur.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Texas
  • boeken over familiegeschiedenissen

Details:

Auteur(s)Philipp Meyer
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023479543
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's608
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1391 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten