Dertig dagen-   eReader eBook

Annelies Verbeke • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Dertig dagen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alphonse is met zijn geliefde Kat verhuisd naar de Vlaamse Westhoek. Ver weg van het drukke Brussel en het wisselvallige muzikantenbestaan is hij gelukkig met zijn eenmansklusjesbedrijf. Zijn klanten zijn lovend over zijn werk, en nog meer onder de indruk van hemzelf. Ze stellen zich open voor hem en hebben behoefte aan zijn adviezen. Maar Alphonse wil geen Jezus zijn, geen goeroe worden. Hij helpt omdat hij dat kan.

Dit boek in de pers

Een moedig, inspirerend en aangrijpend boek.  
De Standaard  

Geraffineerd bespeelt Verbeke het register van de dualiteit: leven en dood, goed en slecht, vriend en vijand gaan nauw met elkaar samen.  
De Morgen  

Dat is het knappe van Dertig dagen: het boek graaft in de psyche van de migrant, maar zonder diens desoriëntatie particulier te maken. Want ook Alphonses autochtone klanten missen een anker, net als zijn vrouw en zijn vrienden: zelfs de hond valt bij het minste of geringste aan onrust ten prooi.  
NRC  

Hoe het ook zij, deze Verbeke mag je niet missen.  
De Volkskrant  

Juist de onevenwichtigheid, het hinken op verschillende gedachten en stijlen, het niet willen definiëren van al te klare antwoorden, verleent deze roman zijn bijzondere glans. Met Alphonse schonk Verbeke ons een groots en dapper personage, een goede man, ja, en dat is eerlijk gezegd ook wel eens een verademing.  
De Groene Amsterdammer  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Tristesse en humor komen samen in een geweldig boek.

Annelies Verbeke schreef met ‘Dertig dagen’ een zalige roman die een groter publiek verdient dan alleen Vlaamse lezers. Haar boek vertelt over klusjesman Alphonse die, samen met zijn vrouw, vanuit Brussel naar het platteland is verhuisd. Zijn klanten storten over persoonlijke kwesties hun hart bij hem uit, terwijl hij moeite heeft echt contact met zijn vrouw te maken. Verbeke schrijft het even zwierig als liefdevol op. Knap hoe ze je als lezer vrijwel meteen weet te grijpen. ‘Dertig dagen’ is een prachtboek. Het enige jammere is: complimenten van een Hollander doen de meeste Belgen niets, dus wie weet Annelies Verbeke ook niet.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over behulpzaamheid
  • lichte dromerigheid

Details:

Auteur(s)Annelies Verbeke
UitgeverijDe Geus
ISBN9789044533552
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's278
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1327 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten