Desi Bouterse-   eReader eBook

Pepijn Reeser • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Geen Surinamer is zo omstreden als Desi Bouterse. Sinds hij in 1980 met een staatsgreep de macht overnam, is hij in verband gebracht met dictatuur, moord, drugshandel en oorlog. Toch kan hij bij zijn achterban weinig fout doen. Dertig jaar na de coup werd hij zelfs op democratische wijze president van Suriname en in mei 2015 lonkt herverkiezing. Het verhaal van Bouterse is dat van een Surinamer die sterk gevormd werd door het koloniale verleden en die besloot vorm te geven aan een nieuw Suriname. Hij wist zich staande te houden in het krachtenspel dat na de coup ontstond en groeide uit tot de machtigste man van het land. Maar de prijs was hoog. Bouterse raakte verstrikt in zijn eigen revolutie en ontdekte dat er geen weg terug meer was. Dit boek schetst op basis van observaties, interviews, archiefonderzoek en bezoeken aan plaatsen uit het verleden van Bouterse een breed en intrigerend beeld van de man, de ex-kolonie en de beeldvorming. Het laat zien hoe bepalend de achtergrond van Desi Bouterse is en vertelt hoe hijzelf en Suriname door zijn keuzes blijvend veranderden. Historicus Pepijn Reeser (1984) was conservator bij het Nationaal Historisch Museum en onderzoeker voor het Surinaams Museum in Paramaribo. De afgelopen jaren publiceerde hij onder andere een populairwetenschappelijk boek over erfgoed en musea in Suriname. Ook werkte hij mee aan de jaarlijkse Maand van de Geschiedenis en aan afleveringen van televisieprogramma Het Klokhuis over geschiedenis.

Dit boek in de pers

Een fascinerend boek.  
Het Parool  


Reviews & recensies

Een zoektocht naar de ware aard van de machtigste man van Suriname

Als liefhebber van biografieën stond het boek Desi Bouterse, een Surinaamse tragedie, bovenaan mijn leeslijst. De zoektocht van historicus Pepijn Reeser naar de ware aard van de machtigste man van Suriname boeit van begin tot eind. Volgens zijn biograaf is Desi Bouterse ‘the man you love to hate.’ Reeser, die in 2011 voor het eerst in zijn leven Suriname bezocht, raakte gefascineerd door de verhouding tussen Nederland en de voormalige kolonie en de uiteenlopende manieren waarop in beide landen naar Desi Bouterse wordt gekeken. De afgelopen jaren bekeek hij Bouterse en het Surinaams-Nederlandse verleden vanuit meerdere invalshoeken. Desi Bouterse, een Surinaamse tragedie schetst op basis van observaties, interviews, archiefonderzoek en bezoeken aan plaatsen uit het verleden van Bouterse een breed en intrigerend beeld van de man en de ex-kolonie. Het boek laat zien hoe bepalend de achtergrond van Desi Bouterse is en vertelt hoe hijzelf en Suriname door zijn keuzes blijvend veranderden. Aanrader!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën
  • boeken over Zuid Amerika

Details:

Auteur(s)Pepijn Reeser
UitgeverijPrometheus Bert Bakker
ISBN9789035141810
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte3349 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten