Dictator-   eReader eBook

Robert Harris • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Dictator is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Marcus Cicero, de meest briljante advocaat uit de geschiedenis, leeft in ballingschap ver van Rome. Hij is een gebroken man en heeft al zijn macht verloren. Maar zoals hij zelf zegt: ‘Zolang er leven is, is er hoop.’ Zijn steun aan zijn politieke rivaal Caesar zorgt er voor dat hij Italië weer in mag. Cicero vecht zich een weg terug naar de macht om nog eenmaal de meest dominante figuur in de Romeinse politieke wereld te zijn.

Dictator is de meesterproef van Robert Harris, een ongekende weergave van een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis: de val van het Romeinse rijk en de moord op Julius Caeser.

Dit boek in de pers

Na Imperium en Lustrum krijgt de trilogie een sterk einde in Dictator.  
De Standaard  

Met Imperium, Lustrum en het pas verschenen Dictator heeft Robert Harris een fascinerende trilogie geschreven.  
Het Nieuwsblad  

Het is Harris’ verdienste dat, ondanks de vele feiten en namen, de laatste vijftien tumultueuze jaren van Cicero's leven de lezer slechts sporadisch verwarren. Net als in de eerste delen Imperium en Lustrum behoedt Harris' beschrijving van Cicero's privéleven het boek ervoor te verworden tot louter een interessante historische opsomming. 'Alles wat van ons beklijven zal, is wat we opschrijven', laat Harris de slaaf van Cicero opschrijven. Cicero's woorden liggen, intelligent gepopulariseerd, na 2.000 jaar in alle boekhandels. Harris doet je verlangen naar herlezing van Cicero’s teksten.  
NRC  

Robert Harris, auteur van prachtige boeken als Vaderland en De officier, legt met Dictator de laatste hand aan de trilogie rond Maicus Tullius Cicero. (...) Knap geschreven historische roman, waarbij het verhaal net als in de eerste twee delen verteld wordt door Cicero's secretaris en slaaf Tiro. Laatstgenoemde, uitvinder van het stenoschrift, zou het levensverhaal van Cicero destijds al hebben opgeschreven, maar die geschriften zijn verloren gegaan. Harris toont zich een zeer begenadigd vervanger.  
De Volkskrant  

Harris schrijft formidabele historische thrillers.  
Trouw  

Robert Harris is een fantastische auteur. Ik heb alles van hem gelezen.  
MATTHIJS VAN NIEUWKERK  

Een hoogst accuraat beeld van wat door veel historici als een van de meest ingrijpende periodes uit de wereldgeschiedenis wordt bestempeld: de overgang van republiek naar keizerrijk. Een must voor liefhebbers van historische romans.  
DE GAZET VAN ANTWERPEN  


Reviews & recensies

In deze schitterend geschreven historische roman komen personages als Cicero, Julius Caesar, Marcus Antonius, en Augustus echt tot leven.

Dictator is het derde deel van een trilogie (na Imperium en Lustrum) over het leven van de beroemde redenaar en advocaat Cicero (hij stierf in 43 BC). Centraal in het boek staan twee van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis: de val van het Romeinse Rijk en de moord op Julius Caesar. Het verhaal wordt verteld door Tiro, de trouwe slaaf en secretaris van Cicero, wat zorgt voor een bijzonder perspectief. De sfeer in het boek komt heel authentiek over. Ik heb vroeger heel wat Latijnse en Griekse vertalingen moeten maken, en Robbert Harris heeft die sfeer heel goed getroffen. Heel bijzonder hoe de mensen, ondanks de andere gewoontes in die tijd, veel met dezelfde problemen en worstelden als wij nu. Behalve een boeiende kijk op geschiedenis, geeft dit boek vooral inzicht in de tijdloze strijd om de macht van het bestaan. Dictator is de meesterproef van Robert Harris.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over het Romeinse Rijk
  • politiek gekonkel en complotten

Details:

Auteur(s)Robert Harris
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Arjaan van Nimwegen, Thijs van Nimwegen
ISBN9789023497738
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's374
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1428 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten