Die laatste zomer-   eReader eBook

Tatiana de Rosnay • eBook eci.be lezers

€ 7,99

Direct downloaden

Die laatste zomer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe goed ken jij je moeder? Adembenemende roman over familiegeheimen. Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek. Antoine bevindt zich in een moeilijke periode van zijn leven: zijn werk als architect biedt weinig uitdaging meer en hij is verlaten door zijn vrouw van wie hij nog steeds houdt. Noirmoutier brengt vergeten herinneringen aan hun vroeg gestorven moeder naar boven en Mélanie komt tot een schokkende ontdekking. Het familiegeheim dat zij hiermee ontrafelt maakt Antoine kwetsbaar en onzeker. Zijn zus vindt dat hij het verleden moet laten rusten, zijn vader zwijgt en zijn puberende kinderen vragen zijn aandacht voor heel andere zaken. Dan ontmoet hij Angèle, die nieuwe betekenis geeft aan de woorden leven, liefde en dood. 'Een fijnzinnig verhaal over een broer, een zus, een familiegeheim en een catharsis dat niemand onberoerd zal laten.' Susan Smit 'Gevoelig, prachtig en realistisch boek van de auteur van Haar naam was Sarah.' Esta 'Een gevoelige roman over leven liefde en dood.' Zomertip van Mieke van der Weij in Mieke's leesclub, NCRV Gids 'Sfeervolle roman voor iedereen die van Frankrijk, familiegeheimen en liefde houdt. Aanrader!' Viva '

Dit boek in de pers

Sfeervolle roman voor iedereen die van Frankrijk, familiegeheimen en liefde houdt. Aanrader!  
Viva  


Reviews & recensies

Een prachtig boek over volwassen worden

Antoine (43) en zijn zus Mélanie (40) zijn sinds hun stukgelopen huwelijk allebei ontevreden met hun leven. Voor Mélanies 40ste verjaardag trakteert Antoine op een weekendje in het Franse Nourmountier - de plek aan zee waar ze als kind hun zomers doorbrachten en nadien nooit meer naartoe zijn teruggekeerd. Al gauw komen de herinneringen aan vroeger naar boven. Hun moeder stierf nog heel jong en hun vader hertrouwde. Wat is hier allemaal gebeurd? En hoe goed kenden ze hun moeder eigenlijk? 'Die laatste zomer' is een prachtig boek over volwassen worden en de illusies van een gelukkige jeugd verliezen. Terwijl de mist van het verleden optrekt, wordt duidelijk hoe Antoine en Mélanie geworden zijn wie ze zijn. En toch is het geen triest boek. Want na verdriet komen ook weer mooie dingen op je pad, na een stukgelopen relatie volgt een nieuwe liefde. Tatiana de Rosney schreef een prachtig boek over mensen die ondanks de tegenslagen in hun leven gelukkig proberen te zijn. En over hoe dat geluk hun soms totaal onverwacht - net als in het echte leven - zomaar toelacht.

Bekijk alle reviews van Marleen Merckx 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • meeslepende romans over familiegeheimen
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Tatiana de Rosnay
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Iris van der Blom
ISBN9789047201359
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's351
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte404 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten