Digitale dementie-   eReader eBook

Manfred Spitzer • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Digitale dementie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wij klikken ons geheugen weg Wie vandaag wordt geboren zal een kwart van zijn leven achter een beeldscherm doorbrengen. Ons denkwerk wordt overgenomen door de computer, internet en de smartphone. Kinderen besteden twee keer zoveel tijd aan sociale media als ze doorbrengen op school en studieboek en schoolbord zijn vervangen door iPads en laptops. De gerenommeerde Duitse geheugenonderzoeker Manfred Spitzer waarschuwt ons: te veel computergebruik leidt tot `digitale dementie . Aan de hand van alarmerende onderzoeken toont Spitzer: hoe meer we gebruikmaken van computers, hoe meer ons geheugen achteruitgaat. Bovendien veroorzaken digitale media spraak- en leerproblemen, aandachtsstoornissen, stress en depressie. Digitale dementie is een vastberaden en klemmend beroep op politici en leraren om ons beter te informeren over de risico s, en op ouders om grenzen te stellen aan het digitale tijdverdrijf van hun kinderen, in het belang van hun toekomst.

Dit boek in de pers

Een toegankelijk boek met een boodschap die we - zeker voor onze kinderen - ter harte moeten nemen  
Margriet  

De enige mogelijkheid om de gevaren van de nieuwe media voor ons en onze kinderen te minimaliseren, is volgens Spitzer dat we er ons ze ver mogelijk van houden.  
DER SPIEGEL  

Digitale media zijn voor velen synoniem met technologische vooruitgang. Wie daar kanttekeningen bij plaatst, wordt nogal eens geringschattend afgeserveerd als te behoudend of "old school". Spitzer toont aan dat discussie hierover niet overbodig is.  
Reformatorisch Dagblad  

Details:

Auteur(s)Manfred Spitzer
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Marjolein van Velzen
ISBN9789045024349
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's278
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3997 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten