Dijk-   eReader eBook

H.M. van den Brink • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Dijk is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Op een koude ochtend in 1961 beginnen twee jongens hun werkzame leven in een kantoor aan een slordige gracht in Amsterdam. Meer dan veertig jaar later moet een van beiden afscheid nemen. Terwijl alles om hem heen veranderd is, lijkt Karl Dijk al die tijd dezelfde te zijn gebleven. Maar juist dat maakt hem zo raadselachtig. Waarom verschijnt Dijk niet op zijn eigen afscheidsreceptie? Is meegaandheid soms niet beter dan het vasthouden aan principes? Wanneer zijn collega op zoek gaat naar het antwoord op die vragen, beginnen al zijn eigen zekerheden te verschuiven. Dijk is een verhaal over onvergelijkbare grootheden. Over de macht van de markt en de trilling van atomen. Over zeelucht en de ondergang van slagers, kaasboeren en kruideniers. Over de standaardkilo van platina en iridium die voor de eeuwigheid bewaard wordt in een kluis nabij Parijs. En over herinneringen die net zo vaak van vorm veranderen als de wolken boven een Noord-Hollandse polder.

Dit boek in de pers

In een observerende stijl tekent H.M. van den Brink een wereld die vroeger houvast bood en waarin nu alles lijkt te zweven.  
NRC  

Een boek waarbij je meteen al het gevoel hebt: dat is een klassieker.  
DWDD  

Dijk is een meditatie over de rechtvaardigheid van het meten, de waarheid van getallen ten opzichte van de menselijke maat. Daarbij schetst Van den Brink een portret van het verdwenen Nederland, met zijn kruideniers, slagers en groenteboeren. De Hollandse stiptheid klinkt door in zijn taal: staccato als het tikken van de klok.  
De Volkskrant  

Dijk is spannend, verontrustend en ontregelend proza, dicht op de huid geschreven van een man die aan het eind van zijn leven de balans opmaakt.  
De Telegraaf  

Van den Brink schrijft over belangwekkende onderwerpen en dat doet hij op een geweldige manier.  
Het Parool  

Boeiende, geslaagde evocatie van een verzonken tijdperk; half pijnlijk, half aangenaam nostalgisch.  
Trouw  

Slechts een enkel boek kan schitteren tussen de veelheid aan romans die jaarlijks in Nederland en Vlaanderen verschijnt. Dijk van H.M. van den Brink is er zo eentje die de grote boekenberg ontstijgt.  
Trouw  

Dijk is een fijne, korte roman over kantoorleed en een wegkwijnende middenstand, die tussen de regels door onderwijst over het belang van de standaardkilo.  
Elsevier  

Als volstrekte eenling, van wie ook letterlijk de afkomst niet na te trekken valt, vormt Dijk een mysterie dat fascineert en beangstigt.  
Friesch Dagblad  

Dijk gaat over eerlijkheid, tastbaarheid, beroepstrots, echtheid.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over werkzaken
  • nostalgische verhalen

Details:

Auteur(s)H.M. van den Brink
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025446413
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's131
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte375 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten